Türkiye, Bosna Hersek ve Hırvatistan dışişleri bakanlarını ikinci kez buluşturuyor

Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki temasları liderler düzeyine taşıyan Türkiye, Bosna Hersek ve Hırvatistan dışişleri bakanlarını da ikinci kez bulu

Sırbistan ve Bosna Hersek arasındaki temasları liderler düzeyine taşıyan Türkiye, Bosna Hersek ve Hırvatistan dışişleri bakanlarını da ikinci kez buluşturacak.

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Gordan Jandrokoviç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabetle 27-29 Nisan 2010 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Jandrokoviç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ziyaret vesilesiyle NATO müttefikimiz Hırvatistan'la her alanda olumlu seyreden ikili ilişkilerimizin tüm veçheleri ele alınacak, ayrıca Balkanlar başta olmak üzere iki ülkeyi yakından ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konular ve her iki ülkenin AB'yle yürütmekte olduğu üyelik müzakereleri hakkında görüş teatisinde bulunulacaktır." denildi.

Davutoğlu ve Jandrokoviç ayrıca Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj ile yarın Türkiye-Bosna-Hersek-Hırvatistan Dışişleri Bakanları Üçlü Danışma Mekanizması çerçevesinde ikinci defa bir araya gelecek. İlki 14 Ocak 2010 tarihinde Zagreb'de yapılan üçlü toplantıda başta Bosna-Hersek olmak üzere muhtelif bölgesel konular ve işbirliği imkanları ele alınacak.

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci (GDAÜ) Dönem Başkanlığı'nı da yürütmekte olan Türkiye, Balkanlar'da kalıcı barış ve istikrar için bölge ülkeleri arasında en üst düzeyde doğrudan temasta bulunulmasına büyük önem atfediyor. Bu çerçevede, Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan Dışişleri Bakanları Üçlü Danışma Mekanizması ve 24 Nisan günü İstanbul'da Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan Cumhurbaşkanları ve Dışişleri Bakanlarının katılımıyla gerçekleşen Üçlü Balkan Zirvesi'nin yanı sıra, Hırvatistan'la yürütülmekte olan Üçlü Dışişleri Bakanları Danışma Mekanizması da önem taşıyor.