TEÇ-SEN: Sınav ücreti 50 TL'ye düştü, 60 TL'lik farkı kim açıklayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, özürlü personel alımı için belirlenen 110 TL'lik sınav ücretini 50 TL'ye düşürdü. Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN),

Milli Eğitim Bakanlığı, özürlü personel alımı için belirlenen 110 TL'lik sınav ücretini 50 TL'ye düşürdü. Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN), sınav 50 TL'ye yapılabilecek iken neden ilk başta özürlü adaylardan 110 TL istendiğini sordu.

TEÇ-SEN'den yapılan yazılı açıklamada, 5 bin özürlü personel alımı için yapılacak sınavın ücretinin 110 TL'den 50 TL'ye düşürüldüğü bildirildi. Açıklamada, "Sınavın ücretinin 50 TL'ye düşürülmesi sendikamızca olumlu karşılanmasına rağmen yetersizdir. Çünkü yapılacak sınava gireceklerin özürlü vatandaşlarımız olması dikkate alınarak, ücretsiz olması gerekir. Devletimizin bu konuda daha hassas davranmasını beklemekteyiz. Ancak, MEB Özürlü Personel Alımı Sınavı 50 TL'ye yapılabilecek iken neden ücretin 110 TL belirlendiği ve arada bulunan 60 TL'lik farkın hangi amaçla istendiği sendikamızca anlaşılmamıştır." denildi.

Bakanlık yetkililerinin bu konuda açıklama yapması gerektiği belirtilen açıklamada, "Özürlü personel alımı sınavına girecek özürlü vatandaşlarımızdan sınav ücreti alınmaması, toplum mutabakatı ve özürlü vatandaşlarımıza bakışımızdaki engelleri kaldırmak adına çok önemlidir." ifadelerine yer verildi.