Kızıltepeliler şehit polis Akcan için mevlit okudular

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ve bölgede ilk defa şehit olan bir güvenlik görevlisi için taziye çadırı kuruldu ve aynı çadırda mevlidi şerif okundu. Ş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ve bölgede ilk defa şehit olan bir güvenlik görevlisi için taziye çadırı kuruldu ve aynı çadırda mevlidi şerif okundu. Şehit polis memuru Ömer Akcan için ilçede açılan taziye çadırı ve mevlit programına vatandaşlar akın etti.

Saldırının yaşandığı Cumhuriyet Polis Karakolu'nun önünde 3 dündür açılan taziye çadırına Kızıltepe ve komşu ilçe ve köylerden yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Şehit polis memuru Ömer Akcan'ın fotoğrafları ile süslenen taziye çadırı, bölgenin gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde hazırlandı.

Müftü Cahit Erhun'un ve görevli imamların okuduğu dua ve ilahilere Kızımtepeliler eşlik etti. Mevlidi şerif katılan vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç burada yaptığı konuşmada, bölgenin örf ve adetlerine atıfta bulunarak şunları söyledi; "Bölgenin örf ve adetlerine göre öldürülen birisinin arkasından taziye çadırı kurulursa, öldürülen kişinin kan davası gütmediğinin göstergesiymiş. Tabii ki devlet kan davası gütmez. Kızıltepeliler yanlış nereden gelirse gelsin ret ettiler. Biz bu ilgiden memnunuz ama, bu davranış teröre, şiddete çok güzel bir cevap olduğuna inanıyoruz. Acımızı paylaşmak için binlerce Kızıltepeli geldi, bizi yalnız bırakmadılar " diye konuştu.

Şehit Ömer Akcan'ın abisi Hasan Akcan da düzenlenen mevlide katıldı. Ağbi Hasan Akçan; Kızıltepelilerin düzenlenen mevlide yoğun olarak katılmalarından duyduğu memnuniyeti ifade edip; "Kızıltepeliler böyle yapıyorsa üzülmenin anlamı yok. İnsanların taziyeye ve mevlit programına gelmesi bizi sevindiriyor. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ben de kürdüm. Bu Kürtlük davası değildir. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi de insandır, birlik beraberlik içinde yaşayalım taziye çadırına akın eden Kızıltepe halkına teşekkür ediyorum."dedi

Bu olayın bölgeyi üzdüğünü söyleyen Kızıltepeli A. Latif Nakşioğlu, bölgede son yıllarda görev yapan vali, kaymakam, emniyet müdürlerinin halka şefkatle yaklaşmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip; "Valimize, kaymakamımıza, buradaki memur arkadaşlara dedim ki keşke 20–25 sene evvel siz gelmiş olsaydınız, o kadar teröristler, o kadar cehalet yaşanmazdı. Çünkü bölgeye merhamet kucağını açmışsınız. Onun için herkes sizi seviyor dedim. Çünkü o zaman öldürülmeler, dövülmeler, kırılmalar vardı."dedi

Çadırın önünde Ömer Akcan'ın mesai arkadaşları ile birlikte baş sağlığı mesajlarını kabul eden İlçe Emniyet Müdürü Alper Özdemir, Kızıltepelilerin acılarını paylaşmalarının kendileri için çok önemli bir moral olduğunu söyledi.