Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Letonya'nın koordinatörlüğünde; Holanda, Kıbrıs, Belçika, Danimarka ve Portekiz'in de ortaklığında yürütülen; 'Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi' devam ediyor

Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Letonya'nın koordinatörlüğünde; Holanda, Kıbrıs, Belçika, Danimarka ve Portekiz'in de ortaklığında yürütülen; 'Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi' devam ediyor. Projeyle birlikte kırsal ve dezavantajlı bölgelerdeki kadın girişimcilerin, kendi işlerini kurabilmesi ve işyerlerinde yeniden yapılanmaya gidebilmesinin önünün açılması amaçlanıyor.
Proje kapsamında yurt dışından gelen 11 kişilik heyetin de katılımıyla Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen; 'Kendi İşini Kurmada Yeniden Yapılanma İçin Kadın Girişimi Çalıştayı' tamamlandı. Söz konusu çalıştay kapsamında kente gelen yabancı konuklar, Girişimci İş Kadınları Derneği'ni (GİŞKAD) de ziyaret ederek, iş kadınlarıyla bir araya gelip, görüş alış-verişinde bulundu. Burada konuşan Dernek Başkanı Cavidan Demirağ, Mersin'in 'lojistik üst' olmaya aday bir kent olarak öne çıktığını ifade ederek, bu noktada da kadınların başta dış ticaret ve ihracat olmak üzere iş alanında daha fazla yer alabilmeleri için çaba sarf ettiklerini anlattı.
Demirağ, kentin en önemli üretim ayağının tarım sektörü olduğuna dikkat çekerek, bu kapsamda da narenciyenin sektörün nabzını elinde tuttuğunu, GİŞKAD bünyesinde de tarımla uğraşan birçok iş kadını olduğunu ve çeşitli ülkelere de ihracat yaptıklarını dile getirdi. Sadece Mersin ve Türkiye ile sınırlı kalmadıklarını, ulusal ve uluslararası projelere de imza atmak istediklerini belirten Cavidan Demirağ, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki kadınlar için ortak proje geliştirme önerisinde bulundu.