Giresun Belediye Başkanı Aksu'dan bayrak çağrısı

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Dereli ilçesinin Tamdere köyündeki hain saldırıya tepki amaçlı, Giresunluları ev ve işyerlerine bayrak asmaya dav

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Dereli ilçesinin Tamdere köyündeki hain saldırıya tepki amaçlı, Giresunluları ev ve işyerlerine bayrak asmaya davet etti.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, dün Dereli ilçesinin Tamdere köyü yakınlarında askeri araca yönelik mayınlı saldırı düzenlendiğini, saldırıda bir astsubayın şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını hatırlattı.

Saldırıyı kınadığını vurgulayan Aksu, Giresun halkından hain saldırıya tepki amaçlı olarak Giresunluları ev ve işyerlerine bayrak asmalarını istedi. Belediye hizmet binasına Türk bayrağı asarak bu hareketi başlattıklarını ifade eden Aksu, şunları kaydetti:

"Halkımız da bu konuda sağ duyulu davranıp ev ve iş yerlerine Türk bayrağı asarak, sonuncusu ilimizde meydana gelen terör olaylarını kınamalı ve bu konudaki kararlılığını göstermelidir. Kimse unutmasın ki bizler emperyalist devletlere karşı verilen milli mücadeleye iki gönüllü alay çıkaran bir ilin çocuklarıyız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne sonuna kadar sahip çıkacağız."