Eşrefpaşa Hastanesi'nde çocuklar, muayene sırasını oyun odasında bekliyor

Çocuk polikliniği bünyesinde açılan çocuk oyun odasını yeniden düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, muayene sırası beklerken eğ

Çocuk polikliniği bünyesinde açılan çocuk oyun odasını yeniden düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, muayene sırası beklerken eğlenceli vakit geçirmeleri sağlıyor.

Oyun odasında bir anaokulu öğretmenini görevlendirdiklerini belirten Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, "Çocukların, hastanemizde sıra beklerken sıkılmaması ve doktor korkusu yaşamaması için bir kreş ortamı hazırladık. Velilerinin bir form karşılığında anaokulu öğretmenine teslim ettiği çocuklar burada oyunlar oynuyor, şarkılar söylüyor. Öğretmenimiz onlara resimler yaptırıyor, kitap okuyor ve şiirler öğretiyor." dedi.

Çocuk polikliniğine 7 yaşındaki kızı Nazar'ı getiren Ömer İlikçi, oyun odasına gönül rahatlığıyla bıraktığını belirtti. İlikçi, "Hastanenin içinde her işimizi rahatlıkla yaparken çocuğumuz temiz bir ortamda eğleniyor." şeklinde konuştu. 3,5 yaşındaki kızı Elif'i çocuk psikiyatri servisine muayeneye getiren Burcu Çılgı da oyun odası hizmetinden çok memnun kaldığını belirterek, "Çocuğum, muayene sırası beklerken oyuncaklarla oynuyor, eğleniyor. Doktora geliyorum diye korkmuyor ve sıkılmıyor." dedi. 5 yaşındaki Ceren ve 10 yaşındaki Şükrü Can'ın annesi Hafize Narin ise, "Kendim muayene olurken çocuklarımı oyun odasına bıraktım. Bu hizmeti çok beğendim." diye konuştu.