TBF Başkanı Müftüoğlu: Antalya sıkıntı, Alanya final heyecanı yaşattı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu finalinin Alanya'da gerçekleşmesinin önemli sebepleri olduğunu söy

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu finalinin Alanya'da gerçekleşmesinin önemli sebepleri olduğunu söyledi. Alanya'da yol yapımından güvenliğine kadar bütün yönleriyle bisiklet sporunun benimsendiğini belirten Müftüoğlu, Antalya'da tedbirsizlikten dolayı meydana gelen kazayı hatırlattı.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Bisiklet turu finalinin Alanya'da gerçekleştiği için eleştiriye ve sorulara maruz kaldığını belirten Müftüoğlu, "Alanya'da gazetecilerden belediyesine, kaymakamlıktan güvenlik güçlerine polisine kadar herkes bisiklet sporunu benimsedi. Alanyalılar final bölümünde bizi yalnız bırakmadı. O kalabalığı bu zamana kadar hiç bir bisiklet organizasyonunda görmedim. Halk bize destek verdi." diye konuştu.

Alanya'da herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Müftüoğlu, "Alanya'da final heyecanı yaşanması nedeniyle büyük organizasyon yapıldı. Yol yapımından alınan tedbirlere kadar her şey ayrıntısıyla düşünüldü ve problem çıkmadı. Antalya'da sıkıntı yaşadık." şeklinde konuştu.

Alanya'da hep ilkleri yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Müftüoğlu, 2014 ya da 2015'de bisiklet dünya şampiyonasını Alanya'da yapmayı hayal ettiklerini söyledi.

Milas'ta 8 yıl önce görev yaparken bisikletçilerin yoldan gelip geçtiğini gördüğünde sıradan bir olay gibi algıladığını belirten Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, "Emin Müftüoğlu başkan olduktan sonra bisikletin önemini daha iyi anladım. Alanya'da yılda 30 bin sporcu ağırlıyoruz. Bisiklet finalinde yollar kapandı diye kimse serzenişte bulunmadı. Belde belediye başkanları yollardaki eksikleri giderdi. Güvenlik güçleri önlem aldı. Sorun yaşamadan atlattık. Federasyon başkanı Müftüoğlu'na bize bu güzelliği yaşattığı için teşekkür ederiz." dedi.