KTSO Başkanı Göçen: Hastane arsası, TOKİ'ye değil üniversitesiye verilmeli

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Başkanı Müfit Göçen, Devlet Hastanesi'nin hemen yanına 300 yataklı devlet hastanesi yapımı ile mevcut hastane a

KTSO Başkanı Göçen: Hastane arsası, TOKİ'ye değil üniversitesiye verilmeli
  Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ( KTSO ) Başkanı Müfit Göçen , Devlet Hastanesi ' nin hemen yanına 300 yataklı devlet hastanesi yapımı ile mevcut hastane arsası ve binasının TOKİ ' ye devredileceği yönündeki iddialarına tepki gösterdi . Göçen , böyle bir uygulamanın şehrin geleceğine olumsuz yönde etki yapacağını savundu .

KTSO Başkanı Müfit Göçen , mevcut devlet hastanesi arsasının TOKİ yerine , Ahi Evran Üniversitesi ' ne devredilmesinin uygun olacağını söyledi .

Göçen , " Kırşehir milletvekillerinin yaptığı çalışmaları çok iyi biliyor ve Kırşehir ' in gelişmesi ve büyümesi adına yapılan bu hizmetleri takdirle karşılıyoruz . Ancak , son dönemde mevcut hastane arsasının TOKİ ' ye verileceği konusunda ortaya çeşitli iddialar atıldı . Böylesine merkezi ve değerli bir arazinin konut alanı olarak kullandırılması bu şehrin geleceğine dönük olumsuz bir adımdır . Milletvekillerinin ya da şehrin yöneticilerinin bu inisiyatifi TOKİ lehine kullanmaları , bugüne kadar yapılan tüm çalışmaları olumsuz yönde gölgeleyecektir . " dedi .

Göçen " Bu bölgenin konut alanından ziyade ilim yuvası olan Ahi Evran Üniversitesi ' ne devri daha anlamlı ve faydalı olacaktır . Üniversitemizin bu alanı Tıp Fakültesi binası olarak kullanması ve böylelikle bina sıkıntısının çözümü giderilecektir . Devlet Hastanesi ' nin ve de arsasının TOKİ ' ye verilmesine karşıyız ve beklentimiz bu bölgenin Ahi Evran Üniversitesi ' ne devredilmesidir . " şeklinde konuştu .