Kendi İmkanlarıyla Asma Köprü Yaptılar

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Ünlüce mahallesinden geçen Çanakçı Deresi üzerine yaptıkları tahta köprüyü sel alınca, mahalleliler kendi imkanları ile 55 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğinde bir asma köprü yaptılar

Kendi İmkanlarıyla Asma Köprü Yaptılar
  Giresun ' un Görele ilçesine bağlı Ünlüce mahallesinden geçen Çanakçı Deresi üzerine yaptıkları tahta köprüyü sel alınca , mahalleliler kendi imkanları ile 55 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğinde bir asma köprü yaptılar .
Giresun ' un yağış alan bir bölge olduğunu ve her sağanak yağışların ardından yapmış oldukları tahta köprüyü sel alınca çelik halatlar üzerine asma körü kurduklarını ifade eden Ünlüce Mahalle Muhtarı Hakan Çıkıt , " Uzun zamandır sıkıntısını yaşadığımız ve yıllardır çözüme kavuşmamış olan köprü sorununu mahalle sakinlerimizden Adnan Kökboyun , Osman Küçük Şenel Küçük , Sefer Külah ve mahalle halkı ile birlikte çözdük " dedi .
Yapılan asma köprüye yaklaşık 8 bin TL harcadığını dile getiren Mahalle Muhtarı Hakan Cıkıt , " Mahalle sakinlerimizden vefat eden Ali Kökboyun ağabeyimiz ölmeden önce asma körü için aldığı yaklaşık 200 metre ve 5 bin TL değerindeki çelik halat la birlikte bizde kendi aramızda topladığımız 3 bin TL ile köprüyü yaptık . Her şeyi devletten beklememek lazım . Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " diye konuştu .