Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Görevini Bırakıyor

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne 23 Mayıs 2007 tarihinde başlayan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 4 Mayıs'ta görevini bırakacağını açıkladı.

  Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Öztürk , yaklaşık üç yıldır görevini sürdürdüğünü belirterek " Geçen üç yıllık süre içinde , hukukun çizdiği sınırlar içinde kalarak , imkanlarımız ölçüsünde , vicdani değerleri elden bırakmadan , ' Kurucu Rektör ' olma sorumluluğumu yerine getirmeye çalıştım . Bu süre içerisinde , iç ve dış paydaşların bütün beklentilerini ve onların beklediği düzeyde karşılamamış olsam da , Giresun Üniversitesi ve Giresun kenti için iyi ve güzel şeyler yapma gayreti içinde olduğuma inanıyorum . Eğitimim , birikimim ve idealist yapım , bana , iyi bir yöneticinin , kendi kurumuyla ilgili sürekli değişen iç ve dış koşulları bilmesi ; bu koşulları dikkate alarak değiştirme ve uyma davranışlarını iç içe olarak göstermesi ; en önemlisi , görev ve sorumluluğuna verilen makamdan güç almaktan çok , o makama güç veren kişi olması gerektiğini söylemektedir . Rektör olarak , bu gerekleri kendim için dikkate alıp , üniversitemizin geldiği noktaya baktığımda ve görünür geleceğe ilişkin bir değerlendirmede bulunduğumda , bulunduğum görevden ayrılmamın uygun olacağı sonucuna ulaşmış ; buna istinaden de , 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere , emekli olmak suretiyle , Rektörlük görevinden ayrılma kararı almış bulunmaktayım . Kullanamadığım yıllık izinlerimin bir kısmını 4 Mayıs-1 Haziran 2010 tarihleri arasında kullanacağımdan , 4 Mayıs 2010 tarihi itibarıyla , Rektörlük görevini fiilen bırakmış olacağım " ifadelerini kullandı .
Giresun Üniversitesi ' ne çizdiği misyon ve vizyonun bundan sonrada devam edeceğini kaydeden Öztürk , " Kurucu Rektör ve Yönetim olarak belirleyip kent ile birlikte bugüne kadar uygulaya geldiğimiz üniversitemiz vizyonuna ve misyonuna , bundan sonra da sahip çıkılacak ; özellikle hukuksal , vicdani , tarihsel ve geleceğe yönelik bir sorumluluk ve gereklilik olarak gördüğüm , Mustafa Kemal ' in açtığı ve aydınlattığı yolda yorulmadan yürümeye devam edilecektir . Ve yine inanıyorum ki , Giresun Üniversitesi , ' sosyal bilimlere ' ağırlık verme ve bu alanda yoğunlaşma stratejisinden de vazgeçmeyecektir . Çünkü bulunduğumuz bölgenin mevcut durumu ve görünür geleceğe ilişkin tahminlerimiz , bize , ' sosyal bilimlere ' ağırlık vermenin , sadece üniversitemiz açısından değil , Giresun Kenti ve Doğu Karadeniz Bölgesi açısından , istikbal vadeden doğru bir tercih olduğunu söylemektedir . Giresun , Karadeniz kıyısındaki en güzel kentlerden biri olarak , bir ' üniversite/öğrenci kenti ' olmaya oldukça elverişli ve uygun bir kenttir . Bu elverişliliğin ve uygunluğun hayata geçebilmesi ve uygulamada ifadesini bulabilmesi , söz konusu vizyonun ve misyonun ısrarla sürdürülmesine bağlıdır . Bütün kenti ' yerleşke ' kabul eden ve ' sosyal bilimler ' alanında öne çıkmayı hedefleyen bir üniversite yönetim anlayışı ile , Giresun ' un kısa sürede , bütün Türkiye ' de ve bölge ülkeleri nezdinde , bir üniversite ve turizm kenti olarak anılması kaçınılmazdır " açıklamasında bulundu .
Öztürk , açıklamasında öğrencilere sahip çıkılmasını da isteyerek " Giresun , güzel bir kent ve bu kenti seviyorum ve bu sevgimi , geçen süre içerisindeki mesaim ile ortaya koymuş olduğuma inanıyorum . Görevimde ayrılırken kent halkından ve birimlerimizin bulunduğu ilçelerin halkından , özellikle öğrencilerimize sahip çıkmalarını , onlara kendi evlatları gibi yaklaşmalarını ve onların Türkiye ' nin istikbali olduğunu görmelerini istirham ediyorum . Öğrencilerimi , kent ve ilçelerin halkına emanet ediyorum . Lütfen onlara iyi bakın . Bu duygu ve düşüncelerle , geçen süre içerisinde sarf ettiğimiz ortak mesai ve çaba için , il protokolüne , tüm kent halkına , yerel yöneticilere , yerel sivil toplum kuruluşlarına ve yerel medyaya içten teşekkürlerimi sunuyorum " ifadelerine yer verdi .
Öte yandan Rektör Prof . Dr . Osman Metin Öztürk , yaklaşık 1 yıl önce 13 Nisan 2009 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak İstanbul ' a götürülmüş ve evinde ve makamında aramalar yapılmıştı . Öztürk , daha sonra yapılan sorgulamanın ardından tekrar görevine dönmüştü .