Abdullah Avcı: İyi oynayan bir takımdan puan aldığımız için mutluyum

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, iyi futbol oynayan bir takımdan puan aldıkları için son derece mutlu olduklarını söyl

  İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı , iyi futbol oynayan bir takımdan puan aldıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi .

3-2 kazandıkları Gaziantepspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından gazetecilere açıklama yapan Abdullah Avcı , sezon başında hedef olarak belirledikleri beşinciliğe odaklandıklarını ifade etti .

Başarılı çalıştırıcı , " Sezon başından beri beşinciliği istiyorduk , 3 maç kazındıktan sonra geçen hafta kendi sahamızda Gençlerbirliği takımına yenildik . Bugün itibariyle beşincilik şansımız hâlâ devam ediyor . Bunu kovalamak için kazanmamız gereken bir maçtı . Gaziantepspor , ligin futbol oynamak isteyen takımlarından biri . Oyuna ilk 20-25 dakika iyi başladık diye düşünüyorum . 10 . dakikada iki tane net pozisyonumuz vardı . İlk yarıda bireysel anlamda verdiğimiz pozisyondan dolayı gol yedik , gol attık . İkinci yarı , son 15 dakikaya kadar oyunun kontrolü bizim elimizdeydi . 3 . golden sonra , 5 dakikayı iyi geçirebilseydik , belki 4 ve 5 . golleri de atabilirdik . İyi futbol oynayan ekibe karşı kazandığımız için son derece mutluyuz . Oyuncularımızı tebrik ediyorum , Gaziantep bir futbol şehri . Umarım , gelecek senelerde şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracaktır . Değerli bir hocaları var , önümüzdeki sezon Gaziantepspor ' a başarılar diliyorum . " diye konuştu .

Belediyespor ' un başarılı defansı Gökhan Süzen de maça sıcak bir havada başladıklarını belirterek , uzun zamandan beri böyle bir hava maç yapmadıklarını , 10-15 dakikada zorlandıklarını ancak ilerleyen dakikalarda koştukça ve oynadıkça rahatladıklarını kaydetti .

İlk 25-30 dakika çok iyi oynadıklarını belirten Süzen , " Pozisyonlar bulup , gol bulduk . Geçen hafta kaybetmemiz gereken bir maçı kaybettik . Gençlerbirliği maçını kazansaydık , bugünkü galibiyet daha anlamlı olurdu . Gaziantepspor ' u iyi etüt ettik . Beşinciliğe emin adımlarla ilerliyoruz . Galatarasay ' ı yenip beşinciliğe emin adımlarla gitmek istiyoruz . " dedi .

Belediyespor ' un orta saha oyuncularından Abdülkadir Yaylalı ise takımlarının bu sene çok güzel bir takım olduğunu dile getirdi . Yaylalı , " Biz çok iyi bir ekip olduk . Birlikte mücadele ederek , rahatlıkla sonuca ulaşabiliyoruz . Alışık olduğumuz bir zemin değildi , hava çok sıcaktı ama , yinede iyi mücadele ettik . Bireysel hatalardan yediğimiz goller olmasa , daha net bir skor alabilirdik . Galatasaray maçında da elimizden geleni yapıp , galip gelmek istiyoruz . " şeklinde konuştu .

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ

Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceiro de , " Maçın kontrolünü elimizde tutamadık . Bazı oyuncularımızı görmek için kadroya aldım , onun için maçın ayrı bir önemi vardı . Geleceğimizle ilgili kararlar alırken baktığımız şeyler var . Jorginho ' nun oyuna girmesiyle takım silkindi . Defansif açından çok hata yaptık . Özellikle rakibe kontra atak yapmaları için geride büyük alanlar bıraktık . Bu gibi anlarda , herkes gördü ki takımın eksikleri var . Gelecekte bunların olmaması lazım , gerçekten iyi kararlar almamız gerekiyor . " dedi .

Portekizli teknik adam , birilerinin tatile çıkması için tarih belli olduğunu , takımı savunmak zorunda olduklarını açıkladı .

Son maça kadar ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarının altını çizen Couceiro , " Özellikle bu maç , değişiklikler yapmamız gerektiğini kanıtladı . Oynarken birini görmek kadar güzel bir şey yoktur . Konuşmak basittir bazen . Problemleri oyuncularla çözeceğiz . Bekir ve İsmail ' in bu takımdan gitmesi , çok büyük zarar verdi . " ifadelerini kullandı .

Couceiro , şunları söyledi : " Takım içinde değişiklikler yapmazsanız , kötü gidişi durdurmanız mümkün değil . Gaziantepspor ' da değişmesi gereken bir şey daha var ; Gaziantepspor ' da son senelerde kaç tane hoca değişti? Futbolcuların devamlı olarak hocanın gideceğini düşünmemesi gerekiyor . Herkesin sorumluluk duyması gerekiyor . Bu işte en basit şey hoca değiştirmektir . Her seferinde hocayı suçlu görmek doğru değil , bu anlayışı da değiştirmek gerekiyor . "

Gaziantepsporlu Beto ise , " İyi bir maç çıkaramadık , bizim bir kalitemiz olduğunu kabul ediyorum . Ama , isimlerle futbol oynanmaz . Bir takım görüntüsü vermemiz lazım , bu kalitemizi bilerek , bir takım gibi oynamamız gerekiyor . Bugün bunu başaramadığımız için yenildik . " şeklinde konuştu .