"Giresun'da barınma sorunu yaşayan bin 500 üniversite öğrencisi kayıt dondurdu"

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Yılmaz, Giresun'da yüksek öğretimin barınma sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.

'Giresun'da barınma sorunu yaşayan bin 500 üniversite öğrencisi kayıt dondurdu'
Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Yılmaz, Giresun'da yüksek öğretimin barınma sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.
Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, yüksek öğretimde yaşanan yurt sorunu nedeniyle bu öğretim yılının başında bin 500 üniversite öğrencisinin barınma sorunu nedeniyle kayıt dondurduğunu hatırlattı. Bin 500 öğrencinin kayıt dondurmasının hem Giresun ekonomisi, hem de öğrenciler açısından büyük kayıp olduğunu ifade eden Yılmaz, "Üniversitemizde yeni bölümler, yeni fakülteler açılsın, üniversitemiz büyüsün derken, diğer yandan gelen öğrencilere barınma imkanı veremedikten sonra büyüme ve gelişme nasıl sağlanacaktır? Önümüzdeki öğretim yılına yetiştirilmesi hedeflenen yurt binasındaki çalışmalar hızlandırılmalıdır ve mümkünse yeni yurtların da yapılarak hizmete girmesi sağlanmalıdır. Bu konuda bütün siyasetçi ve bürokratlarımızın el ele vererek ortak çalışması hızlı sonuç almamızı sağlayacaktır." dedi.
Giresun ile ilgili meselelerde, beraberce Giresun paydasında birleşilmesi durumunda başaramayacak iş, aşamayacak engelin kalmayacağının altını çizen Yılmaz, şunları aktardı: "Şehrimizin tüm sorunlarının çözümü aşamasında, aynı havayı soluyan, aynı sokaklarda yürüyen bu memleketin çocukları olarak birlik olma zamanıdır."