Kiraz Belediyesi'nden İzka'ya 2 Proje

Kiraz Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın açtığı Turizm ve Çevre Mali Destek Programına, Kiraz Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan 2 proje ile katıldı

Kiraz Belediyesi'nden İzka'ya 2 Proje
  Kiraz Belediyesi , İzmir Kalkınma Ajansı ( İZKA ) ' nın açtığı Turizm ve Çevre Mali Destek Programına , Kiraz Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan 2 proje ile katıldı . Artıma tesislerinin modernizasyonu ve büyütülmesinin yanı sıra ; Küçük Menderes nehri kıyısına yapılacak rekreasyon alanını kapsayan iki büyük ölçekli projenin destek alıp alamayacağı Haziran ayı sonuna doğru netlik kazanacak .
ATIK SU BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ
Özellikle son dönemde Beydağ Barajı ' nda kirliliğe neden olan atıklara çözüm bulmayı amaçlayan Kiraz Belediyesi " Uçsun Kuşlar , Ölmesin Balıklar , Susuz Kalmasın Çocuklar " adlı proje ile İZKA Turizm ve Çevre Mali Destek programından yararlanmayı hedefliyor .
Proje yapılacak olan yeni atık su arıtma tesisi ve mevcut atık su arıtma tesisinin modernizasyonunu içerirken , gerçeklemesi halinde Küçük Menderes Nehri ' nin üstüne kurulan Beydağ Baraj Gölü sularının ve de Küçük Menderes Havzası ' nın Kiraz ' ın atık sularından kaynaklı kirlenmesinin önlenecek . Proje ile ilgili bilgi veren Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz " Uçsun Kuşlar , Ölmesin Balıklar , Susuz Kalmasın Çocuklar " ismini taşıyan birinci projemiz ; ilçemizin atık sularının prosedüre uygun olarak arıtılması için yeterli kapasiteli biyolojik arıtma tesisinin mevcut arıtma tesisine bağlanması ve mevcut atık su arıtma tesisinin modernizasyonunu kapsıyor . Atık su arıtma tesisleri maliyetli yapılardır , belediyelerin tek başlarına bu tesisleri kurması oldukça güçtür . Bu anlamda İzmir Kalkınma Ajansı ' nın desteği bizim için büyük önem taşıyor . Azalan su kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmak hepimizin insanlık borcudur " dedi .
KÜÇÜK MENDERES KENARINA DÜZENLEME
Kiraz Belediyesi ' nin İZKA ' ya sunduğu ikinci proje olan ve Küçük Menderes nehri kıyısında ilçe garajından , futbol sahasına dek uzanan " Mutlu ve Üretken İnsan İçin Sağlıklı Bir Mola " adlı proje , atıl durumda bulunan alanın yeniden düzenlenmesi ile gerçekleşmeyi hedefliyor .
İZKA ' dan destek aldığı takdirde 20 bin metre karelik alana kurulacak rekreasyon alanı içerisinde çeşitli çiçek , bitki ve çim ile yeşillendirilmiş bitkisel alan , 1 adet mini halı saha , 1 adet voleybol/tenis/basketbol sahası , 2 takım çocuk oyun grubu ve oyun alanı , 2 takım fitness aletleri ve alanı , paten alanı , 600 m . uzunluğunda yürüyüş yolu , 2 bin metre uzunluğunda koruma tel duvarı , 4 adet dinlenme amaçlı kamelya , 80 kişilik , 3 basamaklı amfi tiyatro , 100 ' er kişilik 2 adet kafeterya , 1 adet su oyun havuzu , 300 kişilik tribünler , 2 adet gölet , 62 adet aydınlatma sistemleri , izleme tribünleri , 70 adet çöp kovası , 145 adet oturma bankı yer alacak .
Rekreasyon alanı ile Kiraz ' a yeni bir çehre kazandırmak istediklerini belirten Korkmaz ; " Mutlu ve Üretken İnsan İçin Sağlıklı Bir Mola " adlı ikinci projemiz ilçemiz garaj mevkiinden başlayıp , ilçemiz stadyumuna kadar uzanan alanın rehabilite edilmesini kapsıyor . Görüntü kirliliğine sebep olan alanının iyileştirilerek , kentsel yaşam alanına dönüştürülmesi ile çocuk ve gençlerin ilgilerinin spora yönlendirilmesi ve enerjilerini bu alanda olumlu yönde kullanmaları , amfi tiyatroda düzenlenecek kültürel etkinlikler ile çocukların ve gençlerin sanata ilgilerinin artması , dezavantajlı grup ve yaşlılara nefes alabilecekleri bir yaşam alanı sağlanması hedefleniyor . 2 ay boyunca büyük özveri ile çalışıp büyük bütçeli 2 projeyi de zamanında teslim eden proje ekibimizde yer alan 1 . Proje Koordinatörü Natık Sipahioğlu ' na , 2 . Proje Koordinatörü Derya Coşkun ' a , Muhasebe ve Finans Sorumlusu Ferah Polatkan ' a , İhale Sorumlusu Alpaslan Bozkurt ' a teşekkür ediyorum . Haziran ayını sabırsızlıkla bekliyor , sonucun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum " dedi .