Japon davulcular Çorum'u inletti

Ünlü Japon Davul Grubu Wadaıko, "Japon Davulu Projesi A - Uzakdoğudan Gelen Sesler Turnesi" kapsamında Çorum'da gösteri sundu.

Japon davulcular Çorum'u inletti
 
Tü ; rkiye ' de 2010 ' un ' Japon Yılı ' olarak kutlanması nedeniyle Ç ; orum Valiliği ve Ç ; orum Belediyesi tarafından ortaklaşa dü ; zenlenen program kapsamında kente gelen dü ; nyaca ü ; nlü ; grup , Devlet Tiyatro Salonunda Ç ; orumlularla buluştu .

Japonya Bü ; yü ; kelç ; iliği Elç ; i Mü ; steşarı Jun Yoshida , gö ; sterinin başında yaptığı konuşmada , Japonya ' da 2005 ' te ' Tü ; rk Yılı ' ilan edildiğini hatırlatarak , bu yıl da Tü ; rkiye ' de ' Japon Yılı ' ilan edilmesinin , iki ü ; lke arasındaki ilişkileri gü ; ç ; lendireceğini ifade etti .

Japonlar ile Tü ; rklerin birbirlerini ç ; ok sevdiğini , ancak her iki ü ; lke insanlarının da birbirlerini daha iyi tanımaları gerektiğini anlatan Yoshida , bu konuda ç ; alışmalar yapılması gerektiğini sö ; yledi .

İki ü ; lke arasındaki ilişkilerin gü ; n geç ; tikte ileri gittiğini ifade eden Yoshida , ' İki ü ; lke arasındaki iyi ilişkiler , 1889 yılında Osmanlı Ordusunu taşıyan Ertuğrul Firkateyni ' nin Japonya ' da batmasıyla başlamıştı . O gü ; nden beri iki ü ; lke insanları da birbirlerini ç ; ok sever . Ama birbirimizi daha iyi tanımamız gerekiyor . İnşallah bu tü ; r etkinliklerle de bunu gerç ; ekleştireceğiz ' diye konuştu .

Belediye Başkanı Muzaffer Kü ; lcü ; de ' Japon Yılı ' etkinliklerine katkı sağlamak amacıyla bö ; yle bir etkinlik dü ; zenlediklerini belirterek 29 Mayıs ' ta da farklı bir etkinlik daha yapacaklarını bildirdi . İki ü ; lke insanları arasındaki dostluğun gelişmesini ç ; ok arzuladığını anlatan Kü ; lcü ; , ' Yıllar ö ; nce Japonya ' da batan Ertuğrul Firkateyni ' nden yaralı olarak kurtulan askerlerimiz iç ; in Japon Prensi bile elbise dikmiş . . Prens bö ; yle yapıyorsa o ü ; lkenin insanlarını dü ; şü ; nü ; n . Onlar da aynı acıyı bizimle beraber yaşamış . Japonlarla ortak yanımız ç ; ok ' dedi .

Konuşmaların ardından davul sanatç ; ıları Hashiguchi Takayukı , Kanazashi Ryota , Sekine Makoto ve Shamisen ( telli ç ; algı ) sanatç ; ısı Abe Gınzaburo ' dan oluşan Wadaiko Japon Davulu Grubu gö ; steri sundu .

Geleneksel Japon davullarını kullanarak , Japon gö ; steri sanatlarına getirdikleri yeni yorumlarıyla dü ; nya ç ; apında tanınan grubun ü ; yelerinden Gınzaburo ' nun ç ; aldığı ' Yine Bir Gü ; lnihal ' şarkısı , salondakilerden bü ; yü ; k alkış aldı .

Davullarla ç ; eşitli şovlar da yapan grup , gö ; sterinin sonunda ayakta alkışlandı . Vali Mustafa Toprak ve Belediye Başkanı Muzaffer Kü ; lcü ; , sanatç ; ılara ç ; iç ; ek ve plaket takdim etti .