İzmir Kulüplerine Teb Ve İzto Vakfınca Sağlanan Destek

-İZMİR KULÜPLERİNE TEB VE İZTO VAKFINCA SAĞLANAN DESTEK -KULÜPLERE ŞİMDİYE KADAR 471 BİN 500 LİRA AKTARILDI  İZMİR (A.A) - 23.04.2010 - TÜRK EKONOMİ

 

-İZMİR KULÜPLERİNE TEB VE İZTO VAKFINCA SAĞLANAN DESTEK

-KULÜPLERE ŞİMDİYE KADAR 471 BİN 500 LİRA AKTARILDI

İZMİR ( A . A ) - 23 . 04 . 2010 - Türk Ekonomi Bankası ( TEB ) ile İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfının ( İZTO Vakfı ) , Spor Kulüplerine Destek Projesi kapsamında oluşturduğu fondan bugüne kadar İzmir ' in beş temsilcisine şimdiye kadar 471 bin 500 TL destek sağlandı .

Kulüplere başarıya endeksli olarak kaynak aktaran fondan en fazla yararlanan kulüp , Bank Asya Birinci Lig ' de son üç haftaya , en yakın takipçisi Adanaspor ' un 4 puan önünde ikinci giren Bucaspor oldu .

Sarı-lacivertli ekip , 26 Kasımdan bu yana 161 bin TL prim kazandı . Karşıyaka , 35 bin lirası giriş primi olmak üzere toplam 140 bin TL alırken , Altay 122 bin 500 TL prim hak etti .

İzmir ' in TFF 3 . Lig ' deki iki temsilcisinden Altınordu 28 bin , İzmirspor ise 20 bin TL ' lik primi kasasına koydu .

Kentteki spor kulüplerinin çok ciddi ekonomik sorunlarla boğuştuğunu vurgulayan İZTO Vakfı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş , son haftalar öncesinde herkese ' Elinizden geleni yapın ' çağrısında bulundu .

Bucaspor ' un önemli bir fırsat yakaladığını , Altay ile Karşıyaka ' nın ise play-off ' ta bu kez başarılı olacağına inandığını belirten Demirtaş , şöyle dedi :

' İzmir olarak , sadece TEB ve Vakfımızın destek verdiği kulüplerimize herkes teşekkür borçlu . Çünkü bu kulüpler sadece kendileri için değil , İzmir ' in makus talihini de yenmek için mücadele veriyorlar . Bu kent sezon sonunda ortaya çıkan tablo her ne olursa olsun bu kulüplere , kendilerini onurlandırdığı için teşekkür etmelidir . '

TEB Ege Bölge Yöneticisi Gökhan Sertsöz ise tamamen bir sosyal sorumluluk projesi olarak konuya baktıklarını ifade ederek , ' Başarı sürekli ve daha yüksek geliri , markalaşmayı , ünü ve taraftarı çeken en önemli faktör . İki sezon önce 300-400 kişiye oynayan Bucaspor , bugün geldiği noktada maçtan saatler önce bilet satış gişelerini kapatıyor . Türkiye ' de herkes , 700 bin nüfuslu bir ilçe takımının ulaştığı noktayı konuşuyor . Kalıcı ve sürekli gelirler elde ediyorlar . Bucaspor ' un , Altay veya Karşıyaka ' nın bu konuma gelmesinde en küçük bir katkımız varsa bundan büyük gurur duyarız ' diye konuştu .

( ALK-BAH-MTE )

23 . 04 . 2010 10 : 18 : 25