Kayso'da 'Müşteri İlişkilerinin Etkili Yönetimi' Konulu Seminer

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Türkiye Kalite Derneği (KALDER) işbirliğinde "Müşteri İlişkilerinin Etkili Yönetimi" konulu eğitim programı düzenlendi.

Kayso'da 'Müşteri İlişkilerinin Etkili Yönetimi' Konulu Seminer
Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, oda olarak üyelerine yönelik eğitim seminerlerine devam ettiklerini söyledi. Şimdiye kadar üyelerinin istekleri doğrultusunda birçok eğitim düzenlediklerini belirten Karaman, bugünde üyelerinin müşterileri ile olan ilişkilerini daha etkili, daha ahenkli ve daha kalıcı bir şekilde yürütebilmeleri adına böyle bir program düzenlediklerini kaydetti.
Daha sonra kürsüye gelen KALDER Eğitmeni Timur Akarsu, kuruluşların temel varlık nedenlerinin kendilerine ürün ve hizmet sundukları müşteriler olduğunu kaydederek, müşteri memnuniyeti yönetimini, "Bir kuruluşun pazar araştırma, tasarım, üretim, tanıtım, satış ve satış sonrası hizmetler gibi ana süreçlerle birlikte diğer birçok destek sürecinin de müşteri beklentilerini karşılayacak şekilde yapılandırılması; her aşamada en iyinin ve mükemmelin hedeflenmesidir" şeklinde açıkladı.
Akarsu, daha sonra eğitime katılanlara, müşteri memnuniyetine giden yol, şikayet yönetiminin önemi, müşteri memnuniyetinin ölçümü, müşteri algılamalarının değerlendirilmesi gibi konularda katılımcılara eğitim verdi.