Mıtchell Ortadoğu Ziyaretini Yine İptal Etti Tel Aviv

-MITCHELL ORTADOĞU ZİYARETİNİ YİNE İPTAL ETTİ TEL AVİV (A.A) - 21.04.2010 - ABD BAŞKANI BARACK OBAMA'NIN ORTADOĞU ÖZEL TEMSİLCİSİ GEORGE MİTCHELL'İN,

-MITCHELL ORTADOĞU ZİYARETİNİ YİNE İPTAL ETTİ

TEL AVİV (A.A) - 21.04.2010 - ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'in, gelecek hafta yapılması beklenen İsrail ve Filistin ziyaretini iptal ettiği bildirildi.

Mitchell, bölge ziyaretini iptal etmesiyle Beyaz Saray'ın barış süreciyle ilgili dolaylı görüşmelerin yeniden başlatılması konusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan taleplerinde ne kadar ciddi olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Obama yönetimi, Netanyahu'dan, Doğu Kudüs'teki inşaat faaliyetlerinin durdurulması da dahil, Filistin Yönetimi tarafına çeşitli jestler yapılmasını öngören talepleriyle ilgili cevabını bekliyordu. Ancak konuyu kararlaştıracak olan, İsrail'in "yediler" olarak adlandırılan bakanlarının toplantılarından bu güne dek olumlu sonuç çıkmadı.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in kuruluşunun 62. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde yaptığı açıklamalarda, "Kudüs bizim ebedi başkentimiz olarak kalacak, dolaylı veya dolaysız bir kez daha bölünmeyecek" ifadesini kullanmıştı.

Lieberman, ABD tarafının talepleriyle ilgili olarak da "iki taraf arasında bir güven tesis edilmeksizin, İsrail tarafına zorla bir çözüm kabul ettirmeye yönelik baskı teşebbüslerinin, uzlaşmazlığı derinleştirmekten öte bir anlamı olmayacağını" ifade ederek, "Zorla barış olmaz" demişti.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon da benzer görüşleri bugün bir kez daha yineledi.

21.04.2010 15:53:23