Mevlana'nın Ünlü Aşçısı 'Ateşbaz-ı Veli' Mutfak Kültürü Ödüllerine İlham Verdi

Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından düzenlenecek törenle Türk mutfak kültürüne katkılarından ötürü 7 ayrı kategoride, 7 önemli isme ödül verilecek.

Mevlana'nın Ünlü Aşçısı 'Ateşbaz-ı Veli' Mutfak Kültürü Ödüllerine İlham Verdi
  Anadolu Halk Mutfağı Derneği , bu yıl mutfağımızın tanınması ve yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini ekliyor . Yeni bir gelenek başlatarak , Türk mutfak dünyasına katkı verici , seçkin örnekler sunan işletmeler , Mutfak endüstrisi şirketleri , sivil toplum kuruluşları , Türk mutfağının büyümesi ve güçlenmesi adına çaba sarf eden araştırmacı , akademisyen , yazarlar ve medya kuruluşlarını ödüllendiriyor . 28 Nisan 2010 tarihinde , Mis Group sponsorluğunda ve Meyyali Türk Mutfağı ' nın ev
sahipliğinde gerçekleşecek bir davetle ödüllerin sunulacağı bu organizasyon adını çok eski bir mutfak ustasından alıyor . Ateşle oynayan anlamına gelen , Mevlana ' nın ünlü aşçısı " Ateşbaz-ı Veli " den .
Türkiye ' de gastronomi dünyasının saygın kuruluşlarının önderleri , basınımızın seçkin isimleri ve mutfak dünyasının önemli isimlerinden oluşan seçici kurul üyeleri , her biri büyük bir titizlik sonucu belirlenen adaylar arasından seçim yapacaklar .
Dernek Başkanı Adnan Şahin , organizasyon içinde aday gösterilenlerin ödül alan kurum , kuruluş ya da şahıslar kadar önem taşıyacağını , çünkü her kategoride belirlenen adayların yüzlerce seçenek arasından belirlendiğini vurguluyor . Ödüllere layık kuruluşların belirlenmesinde kullanılan ölçütler , beş temel ölçüt ve bu ölçütlerin alt açılımlarından oluştu .
Ulusal ve Uluslararası Başarı , Türk Mutfağına kurumsal ya da bireysel olarak somut katkı , Türk Mutfağının uluslar arası platformlarda bilinirliğini artırma , Türk Mutfağı adına araştırma , inceleme , arşivleme , kayıt altına alma ve yazılı hale dönüştürme , ürün geliştirme .
Organizasyonun Seçici Kurulu 19 önemli isimden oluşuyor .

" ATEŞBAZ-I VELİ ÖDÜLLERİ HER YIL TEKRARLANACAK "
7 Kategoride ödül ve ayrıca " Tuğrul ŞAVKAY Emek ve Onur Ödülü " verilecek .
Araştırma / İnceleme / Kitap , İşletme , Mutfak Endüstrisi , Sivil Toplum Kuruluşu , Yazılı ve Görsel Medya , Gıda Markaları ve Mutfak Hizmet Sektörü dallarında 7 ödülün verileceği törende ayrıca " Tuğrul ŞAVKAY Emek ve Onur Ödülü " de verilecek . Değerli mutfak duayeni Sayın Tuğrul Şavkay ' ın adını hatırlatmak ve yaşatmak üzere verilen bu ödülün adayını dernek belirleyecek .
Araştırma / İnceleme / Kitap dalında , Nedim Atilla , Nevin Halıcı ve Sevim Gökyıldız aday gösterildi . İşletme dalındaki adaylar ; Hüseyin Özer ( Sofra ) , Vedat Başaran ( Feriye / Karakol ) , Musa Dağdeviren ( Çiya ) oldu .
Mutfak Endüstrisi Firması adayları ; Tahsin Öztiryaki ( Öztiryakiler ) , İsmet Güral ( Güral Porselen ) ve Faruk E . Emçioğlu ( Paşabahçe ) oldu . Sivil Toplum Kuruluşu adayları ; Ahmet Örs ( Mutfak Dostları Derneği ) , Yalçın Manav ( Tüm Aşçılar Federasyonu ) , Zeki Açıkgöz ( Türkiye Aşçılar Federasyonu ) oldu . Yazılı ve Görsel Medya ödüllerine ; Gökmen Sözen ( Food in Life Dergisi ) , Esra Öz ( Kültür Aşı Programı ) , Emel Erden ( Food & Travel Dergisi ) aday olarak gösterildi .
Gıda Üretim Şirketi ödüllerinin adayları ; Nadir Güllü ( Karaköy Güllüoğlu ) , Bülent Özfırat ( Kayra Şarap ) ve Mehmet Reis ( Reis Bakliyat ) oldu . Mutfak Hizmet Sektörü adayları ise ; Saadettin Cesur ( BTA ) , Nilhan Aras ( Metro Cash & Carry ) ve Ertan Keleş ( Bel-Tur ) oldu .
( YC-YC-E )