Malatya Eski Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu, Mezarı Başında Anıldı

Malatya eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu mezarı başında anıldı.

Malatya Eski Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu, Mezarı Başında Anıldı
  Merkez Bulgurlu köyündeki , Hamido lakaplı Hamit Fendoğlu ' nun mezarı başında düzenlenen anma programına ; Belediye Başkanı Ahmet Çakır , İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata , Şahnahan Belediye Başkanı Cumali Arıkan , Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol , Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş , Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş , Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat , Belediye Başkan Yardımcıları , Daire Müdürleri , Belediye meclis üyeleri ve Fendoğlu ailesi ile vatandaşlar katıldı .
Okunan Kur ' an-ı Kerim ve edilen duaların ardından bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır , " Şehit Hamit Fendoğlu Malatya ' mıza çok büyük hizmetleri olmuş , halkın gönlünde taht kurmuş , halkın sevgisini kazanmış bir liderdi . Bugün de halkın arasına çıktığınız zaman kendisi övgü ve rahmetle yad edilen bir kişidir . Bizim amacımız burada şehrimize büyük katkısı , emeği ve hizmeti olan , halk tarafından sevilen bir kişiyi unutmamak ve yad etmektir .
Görevi başında şehit olan Hamit Fendoğlu ' na bir kez daha Cenab-ı Allah ' tan rahmet , ailesi ve yakınlarına da sabırlar diliyoruz " dedi .
Hamit Fendoğlu zamanında Belediye Meclis üyesi olan ve vefatının ardından Belediye Başkanlığı görevini üstlenen İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata ise , " Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum . Hamido ' yu kaybettikten sonra ilk defa bir Belediye Başkanımız mezarı başında O ' nun aziz hatırası önünde bir anma programı yapıyor .
Hamido , milletten yana olan ve doğruluktan hiç şaşmayan bir liderdi . Milletin kalbinde yer almıştır . Böylesine iyi bir insanı , yöneticiyi mezarı başında andığınız için ailesi ve o günkü arkadaşları adına Belediye Başkanı Ahmet Çakır ' a teşekkür ediyorum " ifadelerini kullandı .
Düzenlenen anma programının ardından , törene katılanlara mevlit şekeri ve şerbeti ikram edildi .
Hamit Fendoğlu , 17 Nisan 1978 tarihinde evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu , gelini ve iki torunu ile birlikte öldürülmüştü .