Yeşilüzümlü 2. Kuzugöbeği Festivali'nde Mantar Çorbası Dağıtıldı

Fethiye'de gerçekleştirilen Yeşilüzümlü 2. Kuzugöbeği Festivali'nde mantar çorbası dağıtımı yapıldı.

Fethiye'nin Yeşilüzümlü beldesindeki festival kapsamında belde merkezine kurulan stantta kuzugöbeği mantarı çorbası dağıtıldı. Paneller ve mantar avcılığı gibi etkinliklerin yer alacağı festival kapsamında bir tören düzenlendi. Törene Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ve belde belediye başkanları katıldı. Yurt dışından konukların da hazır bulunduğu törende bir konuşma yapan Yeşilüzümlü Belediye Başkanı Önder Genç, festivalin belde ekonomisi ve turizme olan katkılarını sıraladı. Festivalin özellikle kuzugöbeğinin dünyaya tanıtılmasında büyük rol alacağını anlatan Genç, festival süresince mantarlar hakkında katılımcılara bilgiler aktarılacağını ifade etti.

MANTAR KONUSUNDA KÖYLÜLERİN EĞİTİLMESİ GEREKİR
Törende konuşan Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise ormancılığın artık ağaç ve odun kapsamının dışına çıktığını söyledi. İnsanların artık odun dışı ürünleri kullanmaya başladığını anlatan Aydın, bu şekilde ormanların hedef kitlesinin de değiştiğini aktardı. "Orman deyince artık ilk akla gelen çam ağaçları ve odun değil. İnsanlarımız odun dışı ürünlerden mantarı keşfetti. Bu ürünleri ticaret alanında kullanmasını öğrendik. Bizim de bu ürünleri koruyup en iyi şekilde pazarlamasını yapmamız gerekir. Bunun için de insanların eğitilmesi gerekiyor. Köylüleri mantar tüketimi ve pazarlaması konusunda eğitilmesi şart." dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılara evde hazırlanmış mantar çorbası ikram edildi. Kazanlarda pişirilen çorbalar, bardaklar halinde sunuldu.