Mut Belediye Başkanı Orhan, Görevdeki Bir Yılını Değerlendirdi

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, belediyeyi artık hizmet kapısı haline getirdiklerini ve her yönüyle işlev kazandığını söyledi.

Orhan, AK Parti Mut Kadın ve Gençlik Kolları tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, görevdeki bir yılını değerlendirdi. Belediyenin artık hizmet üretir hale geldiğini belirten Orhan, "Her türlü şikayet, öneri ve isteklerinize cevap veren ve Mut'ta bir ilk olan 'beyaz masa' servisimiz hayata geçirildi. Artık 'beyaz masa' demek, Mut halkının sesi demek. Belediyemiz tahakkuk servisimizde su, emlak ve çevre temizlik borçlarını ödemek isteyen vatandaşlarımıza kredi kartı ile ödeme kolaylığı sunduk" dedi.
Göreve geldiklerinde kişi başına düşen yeşil alan, park ve mesire yerleri eksikliğini gördüklerini ve her mahalleye park ve yeşil alan çalışması yaptıklarını anlatan Orhan, "Çok kısa sürede Şahin Tepesi'nde de ilçemizin en büyük park, piknik ve mesire alanını hayata geçireceğiz. 'Kanayan yaralara çare olacağız' demiştik ve Mut'un kanayan yarası olan 'Mut Deresi'nin ıslah çalışmalarına başladık. Temizleme işlemlerini tamamladık. Bundan sonra istinat duvarlarını örerek, yapısında kaldırım ve yürüyüş yolu da bulunan güzel bir görünüm kazandırarak bu hizmetimizi gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.
Palantepe-Mut arasında, hükümetin desteğiyle hayata geçirilen çift yol üzerinde orta refüj çalışması yaptıklarını, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmasının da sonuna gelindiğini ifade eden Orhan, "Şimdi sıra Mut'un diğer girişindeki ve mücavir alanımız içerisindeki Gençali yol ayrımına kadar olan bölümde. En kısa sürede o bölgede de orta refüj çalışmasını yapacağız. Yeni hayvan pazarımızı Kurban Bayramı'ndan önce tamamladık ve bayramda halkımız ibadet edecekleri kurbanlıklarını yeni hayvan pazarımızdan temin etti. İlerleyen yıllarda canlı hayvan borsası haline getirip, bölgede bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. 'Benim evim yok' diyen vatandaşlarımız için TOKİ'yi Mut'a getirdik. Uydu kent niteliğinde, içerisinde sosyal donatılarıyla modern ve çağdaş bir kent vasfında, toplu konut projemiz için müracaatları aldık. Çok kısa süre içerisinde müracaat sahibi vatandaşlarımızla sözleşme yapılarak inşaata başlanacak ve inşaata başlandığı gün itibariyle 1 yıl içerisinde evsiz Mut, mutsuz ev kalmayacak" şeklinde konuştu.
Toptancı halinde de hızlı bir çalışmanın devam ettiğini, ihracata yönelik tesislerin oluşabilmesi için burada büyük adımlar attıklarını dile getiren Murat Orhan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Çalışmalarımız sonucunda, geçimi tarıma dayanan ilçede soğuk hava, şoklama, paketleme ve nihai ambalajlama üniteleri olan büyük tesisler hizmet verecek. Mut Belediyesi'nin kapasitesini sonuna kadar kullanıyoruz. Her yıl 8-10 kilometre dökülen asfaltı, biz 1 yılda 17 kilometre döktük. İlçemizin kenar mahallelerinden tutun, merkez bölgelerde de bu çalışmayı yaptık. Yol çalışmalarımız sadece Mut ile sınırlı kalmadı. Kozlar ve Sertavul yaylalarımızda da yol genişletme, asfalta alt yapı düzenleme çalışmalarımızı yaptık. Bu yıl içerisinde her iki yaylamıza da asfaltlama çalışması yapacağız. Yaylalarımızda, yaz sezonunda yaşanan su sıkıntısını da çözdük. Hem Kozlar'a hem de Sertavul yaylasına 800 tonluk iki tane su deposu yaparak, yoğun geçen sezonda yaşanan içme suyu sorununu geride bıraktık. Belediyemize tam 8 adet yeni hizmet aracı kazandırdık. 1 adet belden kırma greyder, 1 adet yükleyici kepçe, 1 adet asfalt silindiri, 1 adet damperli kamyon ve 1 adet itfaiye aracını Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden hibe yoluyla, 2 adet kapalı kasa kamyonet ve 1 adet pikabı da kendi imkanlarımızla aldık."
Engelli vatandaşlar için de tuvalet ve engelli yolu çalışmaları yaptıklarını söyleyen Orhan, önümüzdeki yıllarda daha büyük projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, "İlk olarak belediye hizmet binamızı yapacağız. Projemizi tamamladık. İller Bankası Genel Müdürlüğü'nden kredi onayımızı aldık. En kısa sürede ihale aşamasına getirerek projemizi yürürlüğe alacağız. 1 yıl içerisinde belediye hizmet binamızı tamamlayarak Mut halkının hizmetine buradan cevap vereceğiz. Büyük bir proje olarak arıtma tesisimiz gündemimizde. Projemizi hazırladık, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan hibemiz hazır. Atık sularımız biyolojik ve yeniden doğaya temiz bir şekilde arıtılarak bırakılacak. 2010-2011 yılı içerisinde bu projemizin de temellerini atacağız. Biz olarak hareket ediyor, bizim insanımıza hizmet ediyor ve bizim ilçemizi çağdaş, modern bir kent haline getirmek istiyoruz. Mut halkı, bütün hizmetlerin en iyisine, en güzeline layık. En iyiyi yakalamak, en güzeli hep birlikte yaşamak için, bana verilen desteklere çok teşekkür ediyorum" dedi.