Kelkit'e Organize Hayvancılık Bölgesi Kurulması Çalışmaları Başladı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine kurulması daha önce gündeme gelen "Organize Hayvancılık Bölgesi" ile ilgili çalışmalar resmen başladı.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu başkanlığında, Valilik toplantı salonunda bir araya gelen Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Defterdar Sedat Ayyıldız, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkili Mehmet Selim Ulutaş, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cafer Hirik, Kelkit Ziraat Odası temsilcisi ve Tarım İl Müdürlüğü uzmanları katıldı.
Toplantıda Vali Salihoğlu'nun talimatı ile Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ön etüd raporu katılımcılara sunuldu. Ziraat Yüksek Mühendisi Hülya Yalvaç, sunum eşliğinde projenin gerekçeleri, artıları ve eksileri konusunda bilgi verdi.
Projenin temel amacının ilçe merkezi içerisinde kalmış olan ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ilçe merkezi dışında oluşturulacak hayvancılık bölgesine taşınarak dağınık ve düzensiz kuruluşları kısmen de olsa tek çatı altında toplamak olduğunu belirten Vali Salihoğlu, "Kurulacak olan hayvancılık sanayi bölgesinde çiftçilerimiz daha modern, çevreye duyarlı, kontrol edilebilir ve denetlenebilir üretim yapmaları sağlanacak. Daha kaliteli, az maliyetli ve sağlıklı hayvansal ürünler üretilecektir. Böylelikle hayvancılıktan başka geliri olmayan çiftçilerimizin daha iyi şartlarda üretim yapmaları sağlanacaktır" diye konuştu.
Kurulması düşünülen sanayi bölgesi ile ilgili yer tespiti konusunda fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, öncelikle müteşebbis heyetinin oluşturulmasına ve İl Özel İdaresi'nin İl Genel Meclisi'ne, Kelkit Belediye Başkanlığı'nın da Belediye Meclisi'nden gerekli yazışmaları yapması konusunda karar alındı.
Kurulacak tesisin sadece Kelkit'e değil bölgeye hitap ettiği ifade edilen toplantıda, tesisin çevreye saygılı ve verimlilik oranının yüksek olması nedeniyle çiftçilerin maliyetinin düşürülüp, karlılığını arttıran bir tesis olduğu belirtildi.