Filistin Bayrağına Büyük Saygısızlık

Adıyaman'da bulunan Filistin Caddesi'nde ki Filistin Bayrakları'na büyük saygısızlık yapılarak tüm bayraklar kesildi.

Trafiğe kapalı olan ve insanların oturması için bankların bulunduğu Filistin Caddesi'nde ki Filistin Bayrakları kesildi. Onlarca Türk ve Filistin Bayrağı'nın yan yana bulunduğu cadde boyunca, tüm Filistin Bayrakları kesildi. Kendini bilmez kişiler tarafından gece geç saatte Filistin Bayraklarının kesildiğini iddia eden esnaflar, bayrakları kimin kestiğini bilmediklerini ifade ettiler. Sabah iş yerlerine geldiklerinde Filistin Bayrakları'nın kesildiğinin farkına vardıklarını belirten esnaflar, Türk
Bayraklarına dokunulmadığını söylediler.
Esnaflar Türkiye ve Filistin'in kardeş ülke olduğunu ve iki ülke arasında manevi bağ olduğunun altını çizen esnaflar, bayrakları kesinlerin kendilerini bilmez kişiler olduğunu belirterek bu duruma tepki gösterdiler.
2009 yılı başlarında Adıyaman Müzesi karşısında bulunan 101. caddenin ismi, belediye meclisi tarafından Filistin halkının yaşadığı katliamı unutmamak ve Filistin halkına destek olmak için caddenin ismini değiştirme kararı almışlardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta Peres'e karşı gösterdiği tepkinin ardından Filistin Caddesi'ne Türkiye ve Filistin'in kardeşliğini göstermek için iki ülkenin bayrağı asılmıştı.