Kazı Ve Araştırma Sempozyumu Başladı

Ahi Evran Üniversitesi 2 gün serecek olan üniversitenin Kazı ve Araştırmaları Sempozyumunu bugün başlattı.

Kazı Ve Araştırma Sempozyumu Başladı
Ahi Evran Üniversitesi, Kazı ve Araştırmaları Sempozyumunun 1.gün programının startını bugün Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda yaptı.
Programa Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erksin Güleç, Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik, Kültür Müdürü Fuat Dursun, Öğretim Görevlileri, Araştırmacı hocalar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Rektör Salman, henüz 3 yaşında bir üniversite olduklarını belirterek, "Antropoloji ve arkeoloji alanında çok hızlı ilerliyoruz ve bunun mimarları hocalarımız, öğretim görevlilerimiz ve genç beyin öğrencilerimizdir. Herkesin yoğun olarak çalıştığı ve başarıya ulaştığı görevlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Rektör Salmanın konuşmasının ardından Vali Erden söz alarak, kendisi ve eşinin geçmişte kazı alanların da birlikte yapmış olduğu faaliyetlerden bahsetti.
Sempozyumun da ilk sunumu, 'Türkiye'de Antropolojik Yüzey Araştırmaları ve Kazılar' adlı konusu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erksin Güleç yaptı. Kırşehir Kale höyük kazıları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Neşe Atik, kış aylarına gelen ve 4 metreye 4 metre kazılan Kale höyük kazısı hakkında elde edilmiş bilgileri sundu. Sempozyumun birinci gün birinci oturumunda daha sonra Kale höyükte bulunan Mangal Güğüm hakkında Araştırma yapan H. Asena Kızılarslanoğlu elde ettiği bilgileri katılımcılara aktardı.
Yrd. Doç. Dr. A. Cem Erkman'ın Kırşehir ve çevresi yüzey araştırmaları konulu sunumunun ardından birinci gün birinci oturum sona erdi.
Öğleden sonra başlayan ikinci oturumda da, Kırşehir Kalehöyük Pişmiş Toprak Kaplar konusunda , Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli, Kırşehir Kalehöyük Kemik Buluntuları hakkında Yrd. Doç. Dr. Gülçin İlgezdi Bertram, Kaman Kalehöyük - Yassı Höyük ve Büklükale Kazıları ile ilgili Yrd.Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura sunularını gerçekleştirecekler. Soru cevap kısımlarının da olacağı sempozyum yarında devam edecek.