Kktc'yi Koalisyon Hükümeti Bekliyor Lefkoşa

-KKTC'Yİ KOALİSYON HÜKÜMETİ BEKLİYOR LEFKOŞA (A.A) - 18.04.2010 - KKTC BAŞBAKANI VE ULUSAL BİRLİK PARTİSİ (UBP) GENEL BAŞKANI DERVİŞ EROĞLU'NUN KKTC

 

-KKTC ' Yİ KOALİSYON HÜKÜMETİ BEKLİYOR

LEFKOŞA ( A . A ) - 18 . 04 . 2010 - KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi ( UBP ) Genel Başkanı Derviş Eroğlu ' nun KKTC Cumhurbaşkanlığına seçilmesi , gözleri Cumhuriyet Meclisi ' nde 25 milletvekili olan UBP hükümetine çevirdi .

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda tamamlanmasının ardından KKTC ' de iç siyasette hareketli günler yaşanması bekleniyor . Eroğlu ' nun cumhurbaşkanı seçilmesiyle UBP hükümetinin 50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi ' ndeki sandalye sayısı 25 ' den 24 ' e indi ve hükümet azınlığa düştü .

Bu durumda yeni hükümet arayışları gündeme gelecek ve KKTC ' de bir yıl aradan sonra muhtemelen yeniden koalisyon hükümeti kurulacak .

KKTC ' de Haziran ayında yapılacak yerel seçimlerden sonra koalisyon hükümeti olasılığının gündeme gelmesi bekleniyor .

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Derviş Eroğlu ' nu destekleyen Demokrat Parti ' nin ( DP ) , Cumhuriyet Meclisi ' nde 5 milletvekili bulunuyor . UBP ' nin DP ile koalisyona gideceği yorumları yapılıyor .

Eroğlu ' nun cumhurbaşkanı seçilmesi ile UBP yeni bir genel başkan da seçecek .

18 . 04 . 2010 22 : 24 : 16