Hacılar'da Belediye Başkan Vekiliğine Hacı İbrahim Gündoğdu'nun Seçilmesi

Kırıkkale'nin Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesinin ardından 5'nci kez toplanan belediye meclis üyeleri başkan vekilini seçti

Kırıkkale'nin Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur'un öldürülmesinin ardından 5'nci kez toplanan belediye meclis üyeleri başkan vekilini seçti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) meclis üyelerinin katılmadığı seçimlerde 5 oy alan AK Partili Meclis Üyesi Hacı İbrahim Gündoğdu başkan vekili seçildi. Yeni Başkan Vekili Gündoğdu, sonucun kasaba için hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Sabah erken saatlerde kasabada güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri beldeye giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Jandarma ekipleri, seçim sonuna kadar kasabadan ayrılmadı.
Kırıkkale'de, 11 Mart'ta kent merkezinde uğradığı silahlı saldırı sonucu Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur hayatını kaybetmişti. Bodur'dan boşalan belediye başkanlığı için toplanan belediye meclisi ilk turda başkanı belirleyememişti. İkinci toplantı da ise öldürülen Başkan Memduh Bodur'un eski makam şoförü Erdal Erdoğan meclis üyeleri tarafından belediye başkanı seçilmişti.
21 Mart'ta yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde başkan seçilen AK Partili Erdal Erdoğan ile C.E., Belediye Meclis üyesi M.Ç. ve A.T., H.D., öldürülen Belediye Başkanı Memduh Bodur'a suikast teşebbüsünde bulundukları iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan yeni Başkan Erdal Erdoğan ve diğer 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Yeni Başkan Erdal Erdoğan'ın tutuklanması üzerine belediye meclis üyeleri başkan vekilini seçmek için 12 Nisan tarihinde 3'cü kez yeniden toplandı. Toplantıda sonuç alamayan üyeler toplantıyı 15 Nisan 2010 tarihine erteledi. 15 Nisan tarihinde yapılan meclis toplantısında ise AK Partili üyeler Cemal Çetin isimli AK Partili Meclis üyesinin kaçırıldığı iddiası ile toplantı 18 Nisan tarihine erteledi.
Toplantıya devam eden MHP'li üyeler ise Cengiz Arslan'ı başkan vekili seçti. Arslan ve beraberindekiler aldıkları kararı Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve İl Seçim Kurulu'na teslim etti. Bu arada kaçırıldığı iddia edilen Cemal Çetin isimli Ak Partili Meclis Üyesi bulundu. Ak Partili Çetin'in jandarmaya verdiği ifadeler doğrultusunda aralarında MHP'li Meclis Üyesi Cengiz Arslan'ın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar AK Partili Meclis Üyesi Cemal Çetin'i alıkoymak suçundan
önceki akşam çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Delice Cezaevi'ne gönderildi. Cengiz Arslan'ın tutuklanması ile MHP'nin üye sayısı 3'e düştü.
Bugün 5. kez yapılan başvekilliği seçimlerine ise MHP'li üyeler Ömer Bağrıaçık, Nevzat Alakuş ve Hüseyin Koyuncu katılmadı. 5 üye ile toplantıya katılan Ak Partili Cemal Çetin, Nuri Deniz, Kenan Yılmaz, Memduh Bağrıaçık aldıkları karar ile Hacı İbrahim Gündoğdu'yu belediye başkan vekili seçti.
Toplantının ardından açıklama yapan Hacı İbrahim Gündoğdu'yu başkan seçtiklerini belirttiler. Açıklama yapmaktan kaçınan Yeni Başkan Vekili Gündoğdu, kendisinin yapılan seçim sonrasında başkan vekili olduğunu belirterek kasaba için hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Belediye yakınlarında bekleyen Ak Partili taraflar sonucu öğrenmelerinin ardından yeni başkan vekilini tebrik ettiler. Yeni Başkan Vekili Gündoğdu ile birlikte yürüyen vatandaşlar Gündoğdu'ya evine kadar eşlik ettiler.
Hacılar kasabasında kaos olmadığını belirten AK Partili taraflar bundan sonra huzur olacağını ifade ettiler. Şerafettin Durmaz isimli vatandaş herkesin istediği bir adayın geldiğini söyledi.
Durmaz, "Bundan sonra herkesi barıştıracak, herkesi bir araya getirecek. Her şeyin iyi güzel olacağına inanıyoruz. Farklılıklar olacak, nasıl bir lider değiştiği zaman farklılık oluyorsa burada da olacak" dedi.
AK Partili taraflar daha sonra taşkınlık yapmadan dağıldı. MHP'li taraflar ise açıklama yapmaktan kaçınarak konuşmadılar.