Denizli: Kaybetmeyi Asla Düşünmemiştim İstanbul

-DENİZLİ: KAYBETMEYİ ASLA DÜŞÜNMEMİŞTİM İSTANBUL (A.A) - 18.04.2010 - BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ MUSTAFA DENİZLİ, FENERBAHÇE İLE YAPTIKLARI MAÇI KAYBE

 

-DENİZLİ : KAYBETMEYİ ASLA DÜŞÜNMEMİŞTİM

İSTANBUL ( A . A ) - 18 . 04 . 2010 - Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli , Fenerbahçe ile yaptıkları maçı kaybetmeyi asla düşünmediklerini ancak kaybettiklerini belirtti .

Denizli , maç sonrası düzenlediği basın toplantısında , ' Neticede kaybettik . Kaybedince sezon sonu düşündüğümüz hedeflerden de büyük ölçüde uzaklaştık ' dedi .

Bundan sonra Beşiktaş camiasının kendilerinden beklediği iyi futbol ve iyi sonuçları almaya çalışacaklarını kaydeden tecrübeli teknik adam , ' Klasman yerimizin ne olduğunu ondan sonra görürüz . Beşiktaş ' ın UEFA Kupası , bu sezonki adıyla Avrupa Ligi adı altındaki kupaya iştirak etmesi başarı değildir . Bu takım için Şampiyonlar Ligi dahi soru işareti yaratacak bir klasman yeridir . Şampiyonluk hedefinden tablo itibariyle çok uzağa düştük ' diye konuştu .

-HAKEME AĞIR ELEŞTİRİ-

Mustafa Denizli , maç sonrası yayıncı kuruluş Lig TV ' ye olduğu gibi , basın toplantısının büyük kısmında da karşılaşmayı yöneten hakem Hüseyin Göçek ' e ağır eleştirilerde bulundu .

Sadece kendi canının değil , oyuncu kadrosunun da canının yandığını kaydeden tecrübeli teknik adam , şöyle konuştu :

' Belki ben yanlış değerlendiriyorum . Bunlar Türkiye ' de farklı tezahür ettiği zaman , susma noktasını aştığı anlar oluyor . Saha içinde belli noktalarda sportmenlik çerçevesinde mücadele oldu . Sonra aşırı hareketler oldu . Buna hem Fenerbahçeli , hem benim futbolcular zemin hazırladı . Ama buna fırsat tanımayacak birinci kişi hakemdi . '

Çok bariz pozisyonlar olduğuna dikkati çeken Denizli , ' Bunlara farklı yorumlar gelebilir . Futbolun içinde her saniye oluyor . Ama bazı şeylerin yorum hakkı yoktur . Yorum hakkı olmayan pozisyonlara izin verirseniz düşüncemi söylerim ' dedi .

- ' BİLİCA , ÇAPA YOKTUYSA MECBUREN AYAĞINI KULLANDI ' -

Denizli , Bobo ' nun kullandığı penaltı pozisyonunda Fenerbahçeli futbolcu Bilica ' nın penaltı noktasını çukur yapmasıyla ilgili soruya , ' Bana neden soruyorsunuz? Onun bir metre yanında olan insanlara sorun . Çapa falan yoktuysa mecburen ayağını kullandı . Böyle bir işlem yapılıyorsa ve hakem sessiz kalıyorsa ne söyleyebilirim ki? ' diye yanıt verdi .

Mustafa Denizli , sözlerini şöyle sürdürdü :

' Yönetimlerin müthiş baskısı oluyor . Bu nasıl başladı , nerede başladı , bilemiyorum . Yüreklilik ile yüreksizlik arasında kalın bir çizgi var . Yürekli olsun , yanlış karar versin . . . Lugano bir topu ceza sahası içinde eliyle taşıdı . Bunu görmenin ve değerlendirmenin hakem olup olmamakla ne ilgisi var? Top toplayan çocuklar bile bu konularda belki bir yorumda bulunurlar . '

Denizli , konuşmasının sonunda , yenilginin mazereti olmadığını vurgulayarak , Fenerbahçe ' yi galibiyetinden dolayı tebrik etti .

18 . 04 . 2010 23 : 27 : 56