Turgut Özal Mezarı Başında Anıldı İstanbul

-TURGUT ÖZAL MEZARI BAŞINDA ANILDI İSTANBUL (A.A) - 17.04.2010 - SEKİZİNCİ CUMHURBAŞKANI TURGUT ÖZAL, ÖLÜMÜNÜN 17. YILINDA TOPKAPI'DAKİ ANIT MEZAR'DA

 

-TURGUT ÖZAL MEZARI BAŞINDA ANILDI

İSTANBUL ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal , ölümünün 17 . yılında Topkapı ' daki Anıt Mezar ' da düzenlenen törenle anıldı .

Anma törenine , eşi Semra Özal ve çocukları Ahmet ve Efe Özal , torunları ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek , Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk , eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut , İstanbul Valisi Muammer Güler , Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı .

Özal için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende , daha sonra anıta çelenk konuldu .

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özal ' ın oğlu Ahmet Özal , babasının vefatının 17 . yılı olduğunu belirterek , ' Bu kalabalığı buraya zorla getiremezsiniz . Bizim milletimiz vefalıdır . Her yıl katılanların sayısı artıyor . Yaptıkları ve yapmak istediklerinin çok iyi anlaşıldığını gösteriyor ' dedi .

Halkın yüzde 96 ' sının Turgut Özal ' ın ölümünün normal bir ölüm olduğuna inanmadığını öne süren Ahmet Özal , 1999 yılında bununla ilgili TBMM ' ye bir öneri verdiğini , ancak o günden bu yana böyle bir araştırmanın yapılmadığını ifade etti .

Semra Özal da eşinin vefatının üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlatarak , ' Büyük bir acı ve özlem . Zaman her şeyin ilacı derler de değil . Bunun ilacı değil . Bu , her gün daha büyüyen bir acı ve daha büyüyen bir özlem . Rahmetli ' benim kıymetim öldükten 10 yıl sonra daha iyi anlaşılacak ' demişti . Şimdi söylediği ortaya çıktı ' diye konuştu .

Tören , Kur ' an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından sona erdi .

17 . 04 . 2010 12 : 15 : 59