Ptt Personeline Promosyon Müjdesi Tbmm

-PTT PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ TBMM (A.A) - 17.04.2010 - ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM, PTT'DE MAAŞ PROMOSYON TUTARININ TAMAMININ YILLIK 3 TA

 

-PTT PERSONELİNE PROMOSYON MÜJDESİ

TBMM ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , PTT ' de maaş promosyon tutarının tamamının yıllık 3 taksitte personele ödeneceğini bildirdi .

Yıldırım , CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ' ün soru önergesine verdiği yanıtta , PTT Genel Müdürlüğünün anonim şirket olarak yapılandırılmasına yönelik Posta ve Telgraf Teşkilatı A . Ş Hakkında Kanun Tasarısı Taslağının hazırlanarak Başbakanlığa sunulduğunu ifade etti . Yıldırım , bu taslak kapsamında PTT Genel Müdürlüğünün PTT Bank A . Ş . ve Dağıtım A . Ş . şeklinde ikiye ayrılmasına ve özelleştirilmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığını belirtti .

PTT Genel Müdürlüğünde çalışan 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personelin ücretlerinin Yüksek Planlama Kurulunca ( YPK ) belirlendiğini anımsatan Yıldırım , bu nedenle ek ödeme , ücret ayarlaması ve skala ayarlama konularında PTT Genel Müdürlüğünce yapılacak işlem bulunmadığını ifade etti .

Maaş promosyonlarıyla ilgili olarak bankalardan teklifler alındığını , en uygun teklifi veren Ziraat Bankası le 3 yıllık anlaşma yapıldığını belirten Yıldırım , promosyon tutarının tamamının yıllık olarak 3 taksitte personele ödeneceğini kaydetti .

17 . 04 . 2010 10 : 24 : 17