Polonya kayıplarını son yolculuğuna uğurluyor

Polonya'da Devlet Başkanı Lech Kaczysnki ve eşi Maria'nın da aralarında bulunduğu uçak kazasında hayatını kaybedenler için uğurlama töreni düzenleniyor.

Polonya kayıplarını son yolculuğuna uğurluyor
  Polonya ' da Rusya ' nın Smolensk havaalanında dü ; şen uç ; akta hayatını kaybeden 96 kişi bugü ; n başkent Varşova ' nın merkezindeki Saski Parkı ' nda dü ; zenlenecek merasimle son yolculuklarına uğurlanmaya hazırlanırken , uç ; ağın dü ; şme saati olan 08 . 56 ' da ( TSİ 09 . 56 ) tü ; m ü ; lkedeki kiliselerin ç ; anları ve ü ; lke genelinde acil siren sesleri ç ; alındı .

Binlerce Polonyalı ö ; ğlen saatlerinde başlayacak merasim iç ; in sabahın erken saatlerinde Saski Parkı ' na akın ederken , meydana uç ; ak kazasında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı . Polonyalıların kü ; ç ; ü ; k ç ; ocuklarıyla birlikte merasimin yapılacağı alana geldikleri dikkat ç ; ekiyor .

Devlet Başkanı Lech Kaczysnki ve eşi Maria ' nın yarın Krakow kentinde yapılacak cenaze tö ; renine yabancı ü ; lke liderlerinin katılıp katılamayacağı konusu hala netleşmemiş durumda .

Tö ; rene katılacak olan Polonya Devlet Başkanı Vekili Bronislaw Komorowski ve Başbakan Donald Tusk ' ın yanı sıra kurbanlardan birinin kızı olan İzabella Sariusz-Skapska ' nın da Saski Parkı veya Pilsudski Meydanı olarak bilinen merasim alalında konuşma yapması bekleniyor .