'Milletvekillerinin İşini Yapmayın' Çağrısı Ankara

-'MİLLETVEKİLLERİNİN İŞİNİ YAPMAYIN' ÇAĞRISI ANKARA (A.A) - 17.04.2010 - TAPU VE KADASTRO ÇALIŞANLARINA DÖNER SERMAYEN PAY VERİLMESİNİ İSTEYEN TÜRK-'

 

- ' MİLLETVEKİLLERİNİN İŞİNİ YAPMAYIN ' ÇAĞRISI

ANKARA ( A . A ) - 17 . 04 . 2010 - Tapu ve kadastro çalışanlarına döner sermayen pay verilmesini isteyen Türk İmar-Sen , bu talebin Meclis komisyonunda taslaktan çıkarılması üzerine protesto amacıyla milletvekillerine yönelik bir eylem çağrısında bulundu .

Türk İmar-Sen , Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ' nda genel müdürlüğü personeline döner sermaye gelirlerinden performans ödemesi yapılmasına ilişkin düzenlemenin TBMM Bayındırlık , İmar , Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ' nda metinden çıkarılması nedeniyle bir protesto kararı aldı .

Sendika Genel Başkanı Necati Alsancak , yaptıkları girişimlerle alt komisyonda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ' nda çalışanlara döner sermaye gelirlerinden pay verilmesi yönünde değişiklik yapıldığını , ancak bunun ihtisas komisyonunda tasarıdan çıkarıldığını söyledi .

Israrcı tutumlarına rağmen , siyasi iradenin bu konudaki tavrını değiştirmediğini dile getiren Alsancak , ' Çalışanı sevindirecek , ekonomik olarak belli bir rahatlama sağlayacak bir ödeme çok görüldü ' dedi .

Tapu ve kadastro çalışanlarının zor şartlarda hizmet ettiklerini dile getiren Alsancak , ' Tapu ve kadastro çalışan arkadaşlarımızın işi gerçekten zor . Gece yarısına kadar mesai yapanlara , arazilerde tüm olumsuz şartlara rağmen hizmet etmeye çalışanlara hak ettikleri döner sermaye verilmesinden ısrarla kaçılıyor . Meclis ' te , komisyon toplantılarında tüm ısrarlarımıza rağmen böyle bir mağduriyete yol açılmasını kınıyoruz ' diye konuştu .

- ' MİLLETVEKİLLERİNİN YOLU TAPUYA DÜŞERSE . . . ' -

Tüm tapu ve kadastro müdürlüklerinde görev yapan çalışanların bu duruma tepki göstermelerini isteyen Alsancak , ' çalışanlara döner sermayeyi çok gören milletvekillerinin işlemlerinin tapu dairelerinde yapılmaması ' çağrısında bulundu .

17 . 04 . 2010 12 : 20 : 09