Köyceğiz'de Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferans yoğun ilgi gördü.

Köyceğiz'de Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları
  Halk Eğitim Merkezi Salonu ' nda yapılan " Kutlu Doğum Haftası " kutlama etkinliğine , Kaymakamı İ . Halil Çomaktekin , Belediye Başkanı Salih Erbay , Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Aslan , Emniyet Amiri Zeki Taşkıran ve bir çok kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda halkın katılı ile kutlama yapıldı .
Yapılan kutlama ; Saygı duruşu ve istiklal Marşı okunduktan sonra , İlçeye bağlı Zeytinalanı Köy İmamı Kemal Bostan ' ın okuduğu kuran ile başlayan etkinlik , Diyanet İşleri Başkanlığı ' nca hazırlanmış olan ve Hz . Muhammed ' in s . a . ' mın düşünce yapısını , hayat tarzını anlatan ve Gönüller Efendisi , O ' nu Sevmek , Hoşgörü-Sevgi gibi başlıklardan oluşan bir sinevizyon gösterisi sunuldu .
İlçe Müftüsü Hüseyin Çekin ' in konuşması ile devam etti . İlçe Müftüsü Hüseyin Çelik ; "
Yüce dinimiz , huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır . Bu noktadan hareketle dini tefekkürü cami dışına taşırmak , değerli ilim adamlarımızın araştırmalarını ve düşüncelerini halka aktarabilmek için Mevlit kandilini hayırlı bir vesile telakki eden Türkiye Diyanet Vakfı , yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan Mevlit geleneğini canlandırmayı amaçlamıştır . Bu düşünce ile Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı , ' Kutlu Doğum Haftası ' olarak ilan etmiştir " dedi .
" İslam medeniyetinde birlikte yaşama kültürü konusunu arz etmek üzere huzurunuzda bulunuyorum " diyen Vasfi Yüce , " İnsanlar bir arada yaşayacaksa , birbirini tanımaya , tanışmaya ihtiyacı var . Sevgiden mahrum insan , kanadı kırık kuş gibidir . Koşamayan yarış atı ne kadar bedbaht ise , sevgi ve hoşgörüden mahrum insan da o kadar bedbahttır " diye konuştu .