Eğitim Sen'den Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 70. Yılı Anısına Okullara 5 Bin Kitap

Eğitim-Sen Çaycuma temsilciliği tarafından Hasan Ali Yücel'in Eğitim Bakanlığı döneminde kurulan Köy enstitüleri'nin kuruluşun 70. yılı anısına okullara 5 bin adet kitap armağan edileceği bildirildi.

  Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol yaptığı açıklamada , Köy Enstitülerinin kuruluşunun 70 . yıldönümü nedeniyle ' Köy Enstitülerinde Kitap ve Aydınlanma ' konulu anma programı düzenleyeceklerini söyledi . Akyol , 19 Nisan Pazartesi günü Çaycuma Belediyesi ' nde saat 20 . 00 ' de düzenlenecek etkinlikte ilçedeki okullara ve kütüphanelerine toplanan 5 bin adet kitabın hediye edileceğini kaydetti . Akyol , " Açılış konuşmasıyla başlayacak programda , Müzik öğretmeni Şule Türkoğlu ' nun seslendireceği türküler ve İbrahim Erman ' ın okuyacağı şiirler ve Köy Enstitüsü mezunu kadınların okula geliş öyküleri ve okulda aldıkları eğitimin anılara dayanılarak anlatıldığı ' Mandolinli Kız ' belgesel gösterimiyle devam edecek . ' Köy Enstitülerinde Kitap ve Aydınlanma ' konulu bir söyleşi gerçekleştirilecek . Çaycuma eski Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz ' ın yöneteceği söyleşiye Çifteler Köy Enstitüsü ve Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü mezunu Mustafa Aydoğan ve Akçadağ Köy Enstitüsü mezunu H . Nedim Şahhüseyinoğlu konuşmacı olarak katılacak . Mustafa Aydoğan , ' Köy Enstitüleri ve Aydınlanma ' , H . Nedim Şahhüseyinoğlu ise ' Köy Enstitülerinde Kitap Okuma Alışkanlığı ' konusunu anlatacak . Program sonunda , Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından Köy Enstitülerinin kuruluşunun 70 . yılı anısına , Çaycuma genelindeki tüm ilköğretim okullarının ve liselerin kütüphaneleri ile Çaycuma Halk Kütüphanesi , Çaycuma ADD Kütüphanesi ve Çaycuma Kahvecioğlu Köyü Atatürk Kitaplığı ' na Çaycuma halkının da katkılarıyla alınan toplam 5 bin adet kitap setler halinde armağan edilecek . Anadolu ' nun birer aydınlanma meşaleleri olarak 17 Nisan 1940 yılında 3803 Sayılı Yasayla , Hasan Ali Yücel ' in Milli Eğitim Bakanlığı ve İsmail Hakkı Tonguç ' un fikirsel önderliğinde kurulan Köy Enstitülerinin ilerici , demokrat ve aydınlanmacı geleneğine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti .
Akyol , Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı ' nın de destek verdiği etkinliğe köy enstitülerine duyarlı olan herkesi davet etti .