Davetli listesini hazırlarken ayrım yapmadık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'demokratik açılım' çalışmaları kapsamında bugün yazarlarla yapacağı toplantıya ilişkin 'Davetli listesini hazırlarken kesinlikle sağcı, solcu, milliyetçi, İslamcı, Alevi, Müslüman, gayrimüslim, kadın ve erkek gibi bir ayrım yapmadık. Türkiye'nin birikimini buraya

Davetli listesini hazırlarken ayrım yapmadık
  Toplantı başlamadan ö ; nce Dolmabahç ; e ' deki Başbakanlık Ç ; alışma Ofisi ö ; nü ; nde gazetecilere aç ; ıklama yapan Ç ; elik , bugü ; nkü ; toplantıya roman , hikaye ve tiyatro yazarları ile şairlerin davet edildiğini sö ; yledi .

Ç ; elik , ' demokratik aç ; ılım ' sü ; recinin konusu olan sorunlu alanlarla ilgili bugü ; ne kadar yazı ve eleştirileri bulunan , kitaplar yayımlayan sekiz , dokuz yazarın daha davet edildiğini , ancak bunun dışında kö ; şe yazarları veya değişik konularda yazı yazan bü ; tü ; n yazarların davet edilmesinin başlangıç ; tan beri sö ; z konusu olmadığını sö ; yledi .

Ç ; elik , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :

' Spekü ; lasyonlar yapılmaması iç ; in ö ; zellikle bazı isimlerle ilgili aç ; ıklama yapmak istiyorum . Yaşar Kemal , başından beri sü ; reci destekleyen yazarlarımızdandır . Sü ; recin başlangıcında İç ; işleri Bakanı Beşir Atalay , kendisini ziyaret etti . Dö ; rt saat kadar gö ; rü ; şmeleri oldu . Bizzat gö ; rü ; şmemde bana bu konuda Başbakan ve hü ; kü ; mete iletilmek ü ; zere gö ; rü ; şlerini Atalay ' a ilettiğini sö ; yledi . Orhan Pamuk yurt dışında olacağı iç ; in katılamadı . Başbakan ' a sevgi ve sempatilerini ileterek sü ; reci desteklediklerini belirtti . Adalet Ağaoğlu , başka programı olduğu iç ; in katılamadı . Yazılı mesajını Başbakan ' a iletilmek ü ; zere gö ; nderdi . Murathan Mungan , bireysel problemleri nedeniyle katılamayacağını sö ; yledi , davete teşekkü ; r etti . Bazı yazarlarımız İzmir Kitap Fuarı ' nda oldukları iç ; in gelemedi . Oya Baydar bunlardan birisi . Selim İleri , yeğeninin dü ; ğü ; nü ; dolayısıyla Antalya ' da olmak zorunda olduğu iç ; in gelemedi . Yağmur Atsız , Almanya ' da yaşayan bir yazarımız . İzlanda ' daki yanardağ patlaması dolayısıyla oluşan olumsuz hava şartları Avrupa ' daki birç ; ok uç ; uş iptal edildiği iç ; in ç ; ok istediği halde gelemedi . Ahmet Altan , kalabalık toplantılara mizacı itibarıyla katılamadığını , ancak sü ; reci desteklediğini sö ; yledi . Davetli listesini hazırlarken kesinlikle sağcı , solcu , milliyetç ; i , İslamcı , Alevi , Mü ; slü ; man , gayrimü ; slim , kadın ve erkek gibi bir ayrım yapmadık . Tü ; rkiye ' nin birikimini buraya taşımaya ç ; alıştık . Her kesimden insanların burada olmasını ö ; zellikle arzu ettik . 50 ' nin ü ; zerinde katılımcı bekliyoruz . '

Ç ; elik , ' Toplantıyı protesto eden oldu mu? ' şeklindeki sorusu ü ; zerine de ' Benim aradıklarım iç ; inde ' Ben protesto ediyorum , katılmak istemiyorum , bunu yanlış buluyorum ' diyen bir yazarımız olmadı . Sadece bir yazarımız ' Ben siyasilerle bir toplantıya katılmayı doğru bulmuyorum ' dedi . ' diye konuştu .

Kaynak : Yeni Şafak