Ahmedinejad Da Nükleer Silahlara Karşı Tahran ? 17.04.2010

-AHMEDİNEJAD DA NÜKLEER SİLAHLARA KARŞI TAHRAN (A.A) ? 17.04.2010 - İRAN CUMHURBAŞKANI MAHMUD AHMEDİNEJAD, 'NÜKLEER SİLAHLARIN İMHASI VE NÜKLEER S-

 

-AHMEDİNEJAD DA NÜKLEER SİLAHLARA KARŞI

TAHRAN ( A . A ) – ; 17 . 04 . 2010 - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad , ' Nükleer silahların imhası ve nükleer saldırı tehdidinin ortadan kaldırılması , insanlığa yapılabilecek en büyük hizmettir " dedi .

Ahmedinejad , 60 kadar ülkeden temsilcinin katıldığı ' Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi ve İmhası Konferansında " yaptığı konuşmada , nükleer silahların tüm insanlık için en ciddi tehdit olduğunu bildirdi .

" Barış ve güvenlik tüm bağımsız milletlerin ve devletlerin öncelikli isteğidir " diyen Ahmedinejad , " BM 60 yılı aşkın bir süredir kalıcı barış ve güvenliği sağlayamamıştır . Nükleer silahların imhası hedefi gerçekleşememiştir . UAEK görevlerini yerine getirmede başarılı olamamıştır . Nükleer , kimyasal ve biyolojik silahlar her geçen gün daha çok üretiliyor ve silahlanma yarışı artıyor " ifadesini kullandı .

Nükleer silahların caydırıcı güç olarak görülmesinin nükleer silahlanmayı teşvik ettiğini kaydeden Ahmedinejad , " Bugün dünyada 20 binden fazla nükleer başlık var ve bunların yarıya yakını ABD ' ye aittir . Nükleer silahı ilk üreten ve kullanan ABD ' dir " dedi .

ABD ' nin resmi olarak bu silahlardan istifade etme tehdidinde bulunduğunu anlatan Ahmedinejad , " Nükleer silahlara sahip ülkelerin adil olmayan şartlarda BM ' de veto hakkına sahip olması , diğer ülkeleri de milli güvenliklerini sağlamak için bu silahlara sahip olmaya teşvik etmiyor mu? " diye sordu .

Ahmedinejad , İsrail ' in nükleer silahlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi :

" Siyonist rejim ( İsrail ) 200 ' den fazla nükleer başlıklı silaha sahip ve çok sayıdaki geniş çaplı savaşın sorumlusudur . Sürekli olarak bölge ülke ve halklarını terör ve saldırı ile tehdit ediyor . Ancak bu rejim ABD ve müttefiklerince kesin bir şekilde destekleniyor . Nükleer silahları geliştirmek için gerekli yardımda bulunuluyor . "

İran Cumhurbaşkanı , " Batılı ülkelerin asılsız iddialarla UAEK ve NPT ' ye üye ülkelerin barışçıl nükleer enerji programlarına karşı en ağır baskıları uyguladıklarını ve psikolojik savaş yürüttüklerini " ifade etti .

Nükleer enerji ile nükleer silahın bir tutulamayacağını kaydeden Ahmedinejad , nükleer enerjinin , tıp , ilaç üretimi , sanayi , tarım gibi birçok alanda insanlığın hizmetinde olduğunu söyledi .

Batılı ülkelerin nükleer enerji ve nükleer silahı kendi tekellerinde tutmak istediklerini belirten Ahmedinejad , " Onlar bu şekilde hareket ederek kendi isteklerini tüm dünyaya kabul ettirmek istiyorlar " diye konuştu .

Ahmedinejad şunları kaydetti :

" Nükleer silah üreten , depolayan ve tekelci siyaset uygulayan ülkeler dünyadaki emniyetsizliğin ve nükleer silahların yayılmasının asıl sorumlularıdır . Nükleer silahların imhası ve nükleer saldırı tehdidinin ortadan kaldırılması , insanlığa yapılabilecek en büyük hizmettir . "

Ahmedinejad , nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve imhası hedefinin gerçekleşmesi için uluslararası bağımsız bir örgütün oluşturulması gerektiğini söyledi .

Ahmedinejad , nükleer silahlara sahip , bunları kullanan ve kullanma tehdidinde bulunan ülkelerin UAEK ve Yönetim Kuruluna üyeliklerinin askıya alınması gerektiğini belirtti .

17 . 04 . 2010 12 : 56 : 28