Renault-nıssan İttifakı İle Edf'den Elektrikli Otomobil Kullanımı Deneme Projesi

Renault-Nissan İttifakı ile EDF, Paris'in Yvelines bölgesinde ADEME yönetimindeki tanıtım fonunun desteklediği bir elektrikli otomobil kullanımı deneme projesi gerçekleştirecekler.

Çevre, Enerji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı Jean-Louis Borloo tarafından kamuya açık alanlarda karbon salımsız otomobillere yönelik şarj altyapısı kurma Planının sunuluşu sırasında, ADEME (Çevre ve Enerji Kontrol Ajansı) SAVE (Seine Aval Elektrikli Otomobiller) projesine kendi tanıtım fonundan 6,5 milyon Avro destek verileceğini açıkladı.
Projenin esas paydaşları olan Renault-Nissan İttifakı ve EDF, Yvelines Bölge Yönetimi ve İl Genel Meclisinin desteği ile, Schneider Electric, Better Place ve diğer çözüm ortaklarıyla, doğal koşullarda böyle bir deneyimi gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını belirttiler.
Proje, EPAMSA'nın (Mantois Seine Aval Bölgesi Kentsel Planlama Yönetimi) koordinasyonu altında ilgili bütün kamu ve özel birimlerin katılımını gerektiren bir teknik ve finansal işbirliği sayesinde mümkün oldu.
Böylece, Yvelines-Seine Aval pilot bölgesinde 100 kadar Renault ve Nissan elektrikli aracı (binek ve hafif ticari) bireysel ve profesyonel müşteriler tarafından fiilen kullanılarak denenecek. Bu kişiler gerek evlerinde, gerekse iş yerlerinde veya otoparklarda, yollarda ve kamuya açık alanlarda kurulacak bir şarj altyapısından yararlanacaklar.
Renault-Nissan İttifakı elektrikli araçları temin edecek, deneme sürecini yönlendirecek ve müşteri kullanımları ile başta araç içindeki ve dışındaki iletişim sistemleri olmak üzere, bunlara ilişkin hizmetleri araştıracak. EDF, şarj altyapısının kurulmasına, şarj uygulamaları ile ilgili kullanıcıların davranış biçimlerinin analizine ve ekonomik modellerin test edilmesine katılacak. Schneider Electric, şarj altyapılarının gerçekleştirilmesine ve bunlara bağlı enerji yönetim sistemlerine katkıda bulunacak.
Better Place, batarya değişim istasyonlarını kuracak ve yönetecek ve bunlar bağlı ticari ürün ve hizmet arzlarını test edecek.
Bu proje ile ilgili olarak, karbon salımsız araçlara ilişkin 26 Haziran 2009 tarihli ihale çerçevesinde ADEME'ye başvuru yapıldı. ADEME bugün itibariyle elektrikli ulaşım operasyonel çözümlerinin denenmesi amacıyla SAVE projesinin seçildiğini ve finanse edileceğini açıkladı.