BioShock yapımcılarının yeni projesi açığa çıktı.

X-Com ile yollarımız ilk olarak 1994'de kesişmişti. Uzaylıların dünyayı istilasını konu edinen X-Com, klasik oyunlar listesinde hatırı sayılır bir yere sahiptir. X-Com, uzun bir aradan sonra 2K Marin vesilesiyle bizlerle olmak için hazırlanıyor.

  90 ' lı yılların klasik tur tabanlı strateji oyunu X-Com geri dö ; nü ; yor . BioShock gibi bir şaheseri oyunculara kazandıran 2K Marin , X-Com ü ; zerinde ç ; alıştığını aç ; ıkladı . Yapılan aç ; ıklamaya baktığımızda X-Com ' un biç ; im değiştirdiğini gö ; rmekteyiz . Oyunun XCOM olarak yeniden adlandırıldı ve FPS olarak geliştiriliyor .

Aslına bakarsanız XCOM ' un metamorfozu bize yabancı değil . 1997 ' de ç ; ıkan Fallout serisi de iki yıl ö ; nce tü ; r değiştirmişti . Fallout oyunlarının ilk ikisi izometrik kamera aç ; ısından oynanıyordu . Fakat 2008 ' de ç ; ıkan Fallout 3 ise FPS olarak geliştirildi . Oyuncular , yapımın vasat olacağı yö ; nü ; nde endişelerini birç ; ok kez dile getirmişlerdi . Ancak yapımcı firma Bethesda , beklenenin aksine ortaya kaliteli bir iş ç ; ıkarttı . 2K Marin ' in de aynı istikrarı gö ; stereceğine eminiz .

2K Marin neler yapabileceğini BioShock ile kanıtlamış bir firma . Bu yü ; zden XCOM ' un vasat bir proje olmayacağına kesin gö ; zü ; yle bakıyoruz . Lakin uzaylıların dü ; nyayı istila etmesi ve insanları kö ; leleştirmesi kurgusunun da klişe olduğu su gö ; tü ; rmez bir gerç ; ek . Buna rağmen kimsenin 2K Marin ' den kuşkulandığını sanmıyoruz . Zira 2K Marin ' in , BioShock ' daki distopya atmosferini ne denli kaliteli işlediğini yakinen gö ; rdü ; k . Son olarak Yapımcılar , XCOM ' un ç ; izgisinden ç ; ıkmayan ç ; ok farklı bir tecrü ; benin bizleri beklediğini vurguluyor . Bekleyip gö ; receğiz , oyun hakkında yeni bilgiler aç ; ığa ç ; ıktıkç ; a sizlerle paylaşacağız .