Bbp'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Teşkilatı üyeleri, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Bbp'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
  Etkinlikte konuşan BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter , Kur ' an-ı Kerim ' in insanlığa bir hidayet rehberi olarak nüzulünün 1400 . yılı olması nedeniyle bu yılın ' Kur ' an Yılı ' olarak tespit edildiğini hatırlattı . Kutlu Doğum Haftası ' nın ana temasının bu çerçevede şekilleneceğine işaret eden Yeter , " Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz Muhammed , Kuran-ı Kerim ' in insanlığa vaaz ettiği şahsiyet ve yaşantının en yüce örneğidir . O ' nu anlamak aynı zamanda yüce dinimiz İslam ' ı anlamak demektir . O ' nun sünnetlerine riayet etmek dinimizi doğru yaşamak anlamına gelmektedir . Dünyanın geçici meşgaleleri altında insanlığın bunalım , buhran , ızdırap ve arayış içinde olduğu zamanımızda dünya ve ahrette huzur ve mutluluğun yegâne reçetesi , Peygamber Efendimiz ' in sünnetine ve O ' nun insanlığa rahmet olarak getirdiği Kuran-ı Kerim ' e sımsıkı sarılmaktır . İnsanlığın rahmete , berekete ve huzura ermesi için Peygamber Efendimiz ' i tanımaya , anlamaya ve O ' nun insanlığa hidayet rehberi olarak getirdiği Kuran-ı Kerim ' i bilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır " dedi .
" Alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamber Efendimiz , üstün insani özelliklere sahip , en güzel ahlaklı , müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allah ' ın bir lütfüdür " diyen Yeter , " Etrafına ışık saçan yüce bir kandil gibi olan Peygamber Efendimiz ' i sevmek , imanımızın bir cüzü ve O ' nun övülmüş ümmetinden olmanın bir gereğidir . Hz . Peygamber ' in hayatı incelendiğinde görülecektir ki ; O , hayatının her anıyla Allah ' a gönülden bağlanmanın , O ' nun emir ve yasaklarını aşkla yaşamanın , O ' nun rızasını her şeyin üstünde görmenin , insana sırf insan olduğu için sevgi ve saygı duymanın , zulme ve kötülüğe karşı durmanın , doğruluk ve adaletten asla ayrılmamanın , sabrın , merhametin , alçakgönüllülüğün , kısaca en güzel ahlakın canlı örneğidir " şeklinde konuştu .