Yozgat'ta Turizm Haftası Etkinlikleri Törenle Başladı

Yozgat'ta Turizm Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Yozgat'ta Turizm Haftası Etkinlikleri Törenle Başladı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Yozgat'ın tarihi ve kültürel yerlerini tanıtan resim sergisinin açılışından sonra törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Yozgat'ın tarihi ve kültürel yönden çok zengin olduğunu söyledi. Akbulut, dünyanın en hızlı gelişen sektörlerin arasında turizm sektörü olduğunu belirterek, "Turizm, ülke ekonomisine yaptığı olumlu katkının yanı sıra, kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır. Doğaya, tarihe ve bütünüyle çevreye duyarlı bir politika ile ilimizi ve ülkemizi uluslar arası alanda marka yapmak, sürdürülebilir turizm politikalarının en etkilisi olacağı bir geçektir" dedi. Akbulut, 2009 yılı içerisinde Yozgat'a bin 413 yabancı, 39 bin 865'te yerli turistin geldiğini sözlerine ekledi.
Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek'te Yozgat'ın tarihi ve kültürel yönden çok zengin olduğuna değinerek, "Yozgat'ın kendi tarih ve kültürel varlıklarını önce kendi halkına tanıtması gerekmektedir. Yozgat halkı kendi güzelliklerini yeterince tanımıyor. Salonda bulunanların tamamına yakını , Kazankaya Kanyonu, Çeşka Kalesi, Kerkenez Harabelerini görmemiştir. Bu tanıtım eksikliği hepiz de var ve hepimiz bundan sorumluyuz. Bu nedenle özelikle okul idarecileri, öğrencilere, yaşadığı şehrin güzelliklerini tanıtımına katkı sağlayacak geziler düzenlemelidir. Bakıyoruz hafta sonları il dışına turlar düzenleniyor, ülkemizin her yerini tanımalıyız, ancak, önce kendi ilimizi, kendi değerlerimizi tanıyalım" dedi.
Tanıtımın sadece devlet kurumlarıyla olamayacağını belirten Vali Çiçek, "Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarda yaşadıkları şehrin tanıtımına katık sağlamalıdır. Bugün ekonomik kriz yaşanırken, işten çıkarmalar olurken, turizm sektörü bu krizden en az şekilde etkilenendir. Çünkü, mağaralar, kaplıcalar, tarihi alanlar kaybolmuyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam eden tören, turizm haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmesiyle son buldu.