İspanya'da La Liga'nın en kötü 10 transferi belli oldu

İspanya'da La Liga'nın en kötü 10 transferi belirlendi.

İspanya'da La Liga'nın en kötü 10 transferi belli oldu
Bu sezon dünyaca ünlü yıldızlar İspanya’nın yolunu tutarken, İspanyollar uzun süredir devam eden Premier Lig üstünlüğüne son verme yolunda önemli adımlar attı. Real Madrid ve Barcelona yaptıkları flaş transferlerle adlarından sıkça söz ettirseler de, her transfer beklendiği etkiyi yaratmıyor.

Bu sezon La Liga’nın yolunu tutan ama istenen performansı sergileyemeyen 10 oyuncuyu sizler için belirledik.

10. Kaka (Real Madrid)

Bu sezon büyük umutlarla Milan’dan getirilen Brezilyalı yıldız, Real Madrid’e uyum sağlamakta zorlandı. Barcelona’nın maestrosu Xavi ile karşılaştırıldı ve ciddi şekilde eleştirildi. Sakatlıklar nedeniyle sezonun büyük kısmında oynama şansı bulamayan Kaka, 65 milyon avroluk bonservis bedelinin altında ezildi.

9. Alberto Bueno (Real Valladolid)

Valladolid gibi küçük bir takım için 3 milyon avro büyük bir meblağ. Real Madrid altyapısında yetişen ve takımın gol yükünü çekebileceği düşünülen Bueno, Valladolid için tam anlamıyla bir hayal kırıklığı oldu.

8. Ivan Marcano (Villarreal)

Global ekonomik kriz nedeniyle kadrosunu büyük paralar harcamadan güçlendirme yoluna giden Villarreal, kendileri için yüksek sayılabilecek bir bonservis bedeliyle Marcano’yu kadrosuna kattı. Bu sezon 15 lig maçında takımda yer alan Marcano, savunmada güven vermeyen bir profil çizdi. 6-2’lik Real Madrid hezimeti 22 yaşındaki oyuncunun ilk onbir hayallerini bitirdi. Şubat ayından bu yana ilk onbirde sahaya çıkamıyor.

7. Miguel Angel Moya (Valencia)

Santiago Canizares’in emekli olması ve Timo Hildebrand ile Renan Brito’nun istenen düzeyde olmaması, Valencia yönetimini kaleye bir transfer yapmak zorunda bıraktı. 6 milyon avroluk bedeliyle Mallorca’dan Valencia’ya getirilen Moya, sezona umutla başladı. Kısa sürede ilk onbirdeki yerini kaybeden Moya, Tottenham’dan ara transfer döneminde gelen Cesar Sanchez’in gölgesinde kaldı.

6. Sergio Asenjo (Atletico Madrid)

Atletico Madrid kendi Iker Casillas’ını yaratmak için Asenjo’yu kadrosuna kattı. Gelecek vadeden İspanyol file bekçisi, Atletico’da ağırlığı kaldıramadı. Galatasaray taraftarı onu Madrid’deki Avrupa Ligi maçında Keita’nın golüne engel olamamasından hatırlayacaktır. David De Gea’nın arkasında stajına devam eden Asenjo, yakın gelecekte Atletico’nun kalesini devralamayacak gibi gözüküyor.

5. Alvaro Negredo (Sevilla)

Yapılan rekor transferlere rağmen, Real Madrid taraftarı Negredo’nun gitmesine izin verilmesine kızmıştı. Karim Benzema transferine bütçe yaratmak için 15 milyon avro bonservis bedeliyle Sevilla’ya gönderilen Negredo, yeni takımına ilk etapta alışmış görünüyordu. Kanoute ve Fabiano gibi yıldız oyuncuların gölgesinde kalan Negredo, yedek kulübesinin müdavimlerinden biri oldu.

4. Jermaine Pennant (Real Zaragoza)

Liverpool’dan ayrılan Pennant’ın stiline daha uygun olan İspanya’da kariyerini yeniden canlandıracağına inanılıyordu. Sezon ilk yarısında genel anlamda ortalama bir performans sergilemesine rağmen, 2010 27 yaşındaki oyuncuya yaramadı. Bu yıl boyunca sadece 3 maça çıkan Pennant, disiplinsiz tavırlarına devam ediyor.

3. Dmytro Chygryinskiy (Barcelona)

25 milyon avroluk yüksek maliyetiyle Barcelona savunmasının yeni yüzü olma hedefiyle takıma katılan Ukraynalı savunma oyuncusu, İspanya’ya uyum sağlamakta ciddi sorun yaşadı. Marquez ve Milito’nun formu nedeniyle yedek kulübesinden kombinesini alan savunma oyuncusu, takımda yer bulmakta zorlanıyor.

2. Karim Benzema (Real Madrid)

26 maçta rakip fileleri 8 kez havalandırmak yeni gelen genç bir oyuncu için genel anlamda iyi bir istatistik olarak kabuk edilebilir. Ancak oynadığınız takım Real Madrid ve bonservis bedeliniz 35 milyon avro ise, insanların size sınırsız sabır göstermesini bekleyemezsiniz. Higuain’in harikalar yarattığı sezonda suskun kalan Benzema, kısa vadede takıma büyük katkı sağlamayacak gibi görünüyor.

1. Shunsuke Nakamura (Espanyol)

Celtic’ten büyük umutlarla transfer edilen Japon süper stardan hem saha içinde hem de saha dışında büyük şeyşer bekleniyordu. Senelik 1.2 milyon avro gibi yüksek bir para alan Nakamura, yeteneklerinin hiçbirini La Liga’ya yansıtamadı. Asya’da Epanyol’un gelirlerinde beklenen artış da bir türlü gerçekleşmedi.

Kaynak : Goal