Gaz Lambasıyla Aydınlanıyor, Dizi Film İzlemeye Karşı Mahalleye Gidiyorlar

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Marangeçili köyünün 45 hanelik bir mahallesinin hala elektriği yok

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Marangeçili köyünün 45 hanelik bir mahallesinin hala elektriği yok. 75 yaşındaki Hatice nine, köylerine gelen Adana Valisi İlhan Atış'a, "Elektriklerimiz yok. Film izlemeye komşu mahalleye gidiyoruz. Hala gaz lambasıyla aydınlanıyoruz" dedi ve mahalleye elektrik getirilmesini istedi.
Adana Valisi Atış, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve çok sayıda bürokrat ile Kozan'ın dağ köylerine giderek vatandaşların sorunlarını dinledi. Atış, cumhuriyet kurulduğundan bu yana dağ köylerine giden ilk vali oldu. İlk kez valiyi görecek olan köylüler yollara ve okul bahçesine dizilirken, bazı köylüler ise sorunlarını birbir valiye anlatma imkanı buldular.
Vali Atış'ın ziyaret ettiği Görbeyaz köyünün en büyük sorunu ise 2 mahalleden oluşan köyün diğer mahallesinde elektrik olmamasıydı. Vali Atış, Marangeçili İlköğretim Okulu'nu ziyareti sırasında yanına yaklaşan 75 yaşındaki Hatice Balta, aynı köyde olmalarına rağmen kendi mahallelerine hiç elektrik gelmediğini söyledi. Görbeyaz Mahallesi'nde oturan Hatice nine, elektrik olmadığı için çok zor günler geçirdiklerini anlatarak, "Elektrik istiyoruz. Mahallemizde elektrik yok. Buna bir çare bulunması lazım.
Çocuklarımız gaz lambası ışığında ders çalışmak zorunda kalıyor" dedi.
Vali Atış, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili'ye dönerek "Bu durum nedir" diye sordu. Kaymakam Sevgili ise Hatice nineyi azarlar bir tavırla, "Sizin orada nasıl elektrik yok? Bu köyde elektrik var" dedikten sonra "Sizin köy kaç hane?" diye sordu. Araya Vali Atış girerek elektrik sorununu çözeceklerini söyledi.
Köylüler, elektrik olmadığı için ne televizyon, ne çamaşır makinesi ne de bulaşık makinesinden faydalanabiliyorlar.
Hatice nine, elektrik olmadığı için gaz lambası ile aydınlandıklarını, mazotları bitince de karanlıkta kaldıklarını belirterek, "Elektrik olmadığı için dizi film izleyemiyoruz. Film izlemek için elektriği olan mahalleye gidiyoruz. Bu bizim için çok zor oluyor. Elektrik gelsin, televizyon alıp filmleri evimde izleyeceğim" dedi.