''Alo doktorum '' uygulaması başladı

Buna Göre Sisteme Üye Olan Avea Aboneleri, Günün Her Saatinde 9911 Numarasını Sesli veya Görüntülü Arayıp, Bağlandıkları Doktordan Sağlık Konularında Danışmanlık, Acil Durumlarda Yönlendirme alabilecek.

Avea ile Acıbadem Sağlık Grubu 'alo doktorum' uygulamasını başlattı. Buna göre sisteme üye olan Avea aboneleri, günün her saatinde 9911 numarasını sesli veya görüntülü arayıp, bağlandıkları doktordan sağlık konularında danışmanlık, acil durumlarda yönlendirme alabilecek.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, 3G teknolojisiyle önem kazanan mobil iletişim ile uzaktan bakım hizmetlerinin verilmesinin hastalar için doğru bir yönlendirme sağladığını, sağlık kurumlarının iş yükünü düşürdüğünü, günlük bakım süreçlerinin yeniden düzenlenmesine ve verimliliğin artmasına imkân tanıdığını söyledi. Kaplan, AloDoktorum Servisi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"En önemli özelliklerinden biri, servise üye olan abonelerimizin görüntülü arama yaptıklarında doktorlarıyla yüz yüze görüşebilecek ve sorunlarını görüntülü ortamda paylaşabilecek olması. Abonelerimiz, kendi sağlıkları, genel sağlık bilgileri ve tıp bilimiyle ilgili merak ettikleri her türlü soruyu da doktorlarına sorabilecekler. Servisimiz, teşhis öncesine yönelik tedbirleri ve tedavi tanımlandıktan sonrasına yönelik koruyucu önlemleri kapsıyor. Servis aboneleri, hastalık durumları dışında tıp literatüründe yer alan bilgilendirici genel sağlık ve hastalık bilgilerini 7 gün 24 saat boyunca alabilecekler. Ayrıca kampanyamıza başvuran ilk 3000 abonemiz, 1 ay boyunca üyelik ücreti de ödemeyecek."

Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Dr. Özgür Turgay da bireylere ve kurumlara, 100'ün üzerinde hekim, 300'den fazla çalışan ve mobil tıp teknolojisindeki en ileri donanımla hizmet verdiklerini söyledi. Turgay, "Avea ile yaptığımız bu güzel ve yararlı işbirliği neticesinde, AloDoktorum Servisi kapsamındaki Avea aboneleri, kişisel sağlıkları, genel sağlık bilgileri ve tıp bilimiyle ilgili her şeyi konusunda uzman olan hekimlerimize sorabilecekler. Her zaman söylediğimiz gibi; sağlığı size sizi sağlığa taşıyoruz." diye konuştu.

Aylık 5TL olan AloDoktorum Servisi üyeliği kapsamında, sesli veya görüntülü yapılan görüşmeler dakikası 20 kuruş ile ücretlendiriliyor. Kampanya 6 Nisan 2 Mayıs 2010 tarihleri arasında geçerli olacak. Kampanyaya katılım için 9911 numarasına gönderilen ve servisten alınan SMS'ler ücretsiz olacak.