Alanyurt'un Yeniden Belde Olması İçin Bilişkişi İnceleme Yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzaladığı üçlü kararname ile beldelik statüsü kaldırılıp İnegöl Belediyesi sınırlarına bağlanan Alanyurt'un yeniden belde olması için açılan dava sürerken, mahkeme heyeti keşif yaptı

Alanyurt'un Yeniden Belde Olması İçin Bilişkişi İnceleme Yaptı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzaladığı üçlü kararname ile beldelik statüsü kaldırılıp İnegöl Belediyesi sınırlarına bağlanan Alanyurt'un yeniden belde olması için açılan dava sürerken, mahkeme heyeti keşif yaptı.
MHP'den Alanyurt belediye başkan adayı olarak siyasete giren İnegöl Tekel Yaprak Tütün İşletmesi Şube Şefi Durmuş Aydın'ın Ankara Bölge İdare Mahkemesine açtığı davayla ilgili mahkeme heyeti tarafından tayin edilen bilirkişi heyeti Alanyurt'a gelerek keşif yaptı. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Yasasının 4001 Yasa ile değişik 31. maddesi uyarınca, bilirkişi olarak atanan Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Şehir ve Bölge Planlaması öğretim üyeleri Prof. Dr. Melih Ersoy, Doç. Dr. H.Çağatay Keskinok ve Harita Mühendisi Hüseyin Ülkü, sabah 10.00'da İnegöl Kaymakamlığına gelerek ön duruşma yaptı. Kaymakam Durmuş Gençer'in başkanlığında gerçekleştirilen basına kapalı görüşmede, Durmuş Aydın, Alanyurt'un tekrar tüzel kişiliğine kavuşması konusunda belgelerini heyete sundu. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da hazır bulunduğu görüşmede, belediye idari müdürleri Alanyurt'un İnegöl'e bağlanmasının doğru olduğu şeklindeki gerekçelerini anlatan dosyayı heyete sundu.Görüşmelerin ardından heyet Alanyurt'un çeşitli yerlerinde inceleme yaptı.
Davayı açan Durmuş Aydın, "Her iki taraf da görüşlerini belirtti. Çok demokratik ortamda görüşler dinlendi. Karar bundan sonra heyete bağlı. Biz adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Hukuki olarak üzerime düşeni yaptım" dedi.
Alanyurt'un tekrar belde olmasını savunan Aydın, "Alanyurt Belediyesi halka sorulmadan kapatılmıştır. Alanyurt, kendine yeterli ve zengin bir yerdir. Modern bir yerdir. Halk mahalle olmak istemiyor. Alanyurt'un belde olması kamu yararınadır. Alanyurt halkı istemediği için yerel seçimler öncesi kendilerine böyle bir söz vermiştim. Ve davayı açarak sözümü yerine getirdim. İnşallah hayırlısı olur" diye konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "5393 sayılı belediyeler kanununun ilgili maddesine göre hareket ettik. Kanun dışı hiçbir uygulama yapılmadı. Gerek meclis kararı, gerek valilik onayı, İçişleri Bakanlığı onayı, Danıştay ve üçlü kararnameye göre, kanun neyi emrettiyse aynen o çerçevede karar alındı. Bir arkadaşımızın dava açması ile heyet keşifte bulundu. Bir senede Alanyurt'ta yaptıklarımız ve yapmak istediklerimiz ortadadır. Nihayetinde kanun her şeyin üstündedir. Sonucun hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
ALANYURT TEKRAR BELEDİYE OLSUN DİYE EYLEM YAPTILAR
Bu arada bir grup vatandaş, İnegöl'e bağlanan Alanyurt'un tekrar belediye olması için eylem yaptı.
Alanyurt Esentepe Mahallesi Karanfil Caddesi mevkiinde toplanan vatandaşlar, pankartlar açarak, "Kendi yağımızla kavrulmak istiyoruz', 'Geldiklerinde belediyeydik şimdi mahalle', 'Beldemizi geri istiyoruz', 'Yargıya tam destek', 'Adalet yerini bulsun, 'Yargısız infaz yapmayın' şeklinde sloganlar attı.
Topluluk adına konuşan eski MHP Alanyurt Belde Başkanı Ersin Aydın, "İnegöl merkezde kullanılan durakları sökerek Alanyurt'ta kullanıyorlar. Eski durakları bizlere layık görmüş bir belediye ile karşı karşıyayız. Bizler arka mahalle değiliz. 35-40 bine yakın nüfusa sahip, 18 bine yakın seçmeni olan, ciddi manada her türlü oluşumunu tamamlamış, kendi kendine yetebilen bir belediyeyken, Akhisar ya da Mesudiye gibi arka mahalle statüsüne düşmek bizleri ciddi manada üzmektedir. 52 sitesi, 6 mahalle muhtarı olan bir yerin İnegöl'e mahalle olarak aktarılması, İnegöl'e peşkeş çekilmesi halkı rahatsız etmiştir. Alanyurt minibüslerine 5 minibüs ekleyerek rant sağlamışlardır. Minibüsçü arkadaşlarımızın hakları gasp edilmiştir. Alanyurt'umuzda büyük bir lisemiz, halka yetecek kadar camimiz mevcut. Hiçbir eksiği yokken İnegöl'e bağlanmasının sebebi belediyenin geliridir. Kapalı pazar yeri, muhtarlık binaları tamamen bizden örnek alındı. 3 yıllık yatırım planları ile kalan eksikleri tamamlanacak bir belediyemiz var. Belediyemiz elimizden alınıyor" dedi.