Yök Üyesi Durmuş Günay Tekirdağ'da

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Piramit Salonunda "Türkiye'de ve Dünya'da Yükseköğretimde Eğilimler ve Gelişmeler" konulu bir konferans verdi. Konferans salonunda sıkı güvenlik önlemleri alındı ve konferansa girişler aramaların ardından gerçekleşti.
Konferans açılışında konuşan Nizamettin Şenköylü, küresel rekabetin çapının, klasik akademik görüşlerin ötesine geçerek üniversite-sanayi işbirliğini kapsayacak yeni buluşlara imkan hazırlayacak şekilde genişlediğine dikkati çekti. Prof. Dr. Şenköylü, "Namık Kemal Üniversitesi olarak bizler de gerek küresel rekabetin dinamiklerini, gerekse bu dinamik yapı içerisinde şekillenen düşünce sistematiğini yakından takip ederek üniversitemizin temellerini bu gelişmelere göre atmaya çalışmaktayız" dedi.
Üniversitenin gelişimi ve gelinen aşama hakkında bilgi veren Şenköylü, "Son tahlilde küresel rekabetin dinamikleriyle uyumlu bir şekilde gelişen yeni nesil üniversite anlayışının, üniversiteleri teorik çerçevenin ötesine taşıyarak bir anlamda onlara bilginin değerlendirilmesi aşamasında da misyon yüklediğini söylemek mümkündür. Küresel rekabette ülkemizin bilgi toplumuna dayalı, rekabetçi ve büyüyen sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olmasında üniversitelerimize önemli görevler düşmektedir" diye
konuştu.
Prof. Dr. Şenköylü'nün açılış konuşmasının ardından "Türkiye'de ve Dünya'da Yükseköğretimde Eğilimler ve Gelişmeler" başlıklı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Durmuş Günay, dinleyicilerin sorularını da yanıtladı. Konferans sonrası gazetecilerin sorularına cevap veren YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, NKÜ'nün kısa süre içinde önemli bir mesafe kat ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Gördüğüm kadarıyla kurulmasından bu yana kısa süre geçmesine rağmen önemli çalışmalara imza atmış durumdalar. Geleceğe dönük çalışmaları da umut vermektedir. Bir de kendilerine özgü bir hedef koymuşlar. Bu hedefi, ilk 10 yıl içinde Türkiye'nin ilk 20 üniversitesi, ilk 20 yılda da dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girmek olarak niteliyorlar. Son derece olumlu bir gelişmedir bu."
Konferans sonunda Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri Salih Çelik ve Poyraz Ülgen arasında belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Münakaşa ederek salonu terk eden öğretim üyeleri, güvenlik görevleri tarafından yatıştırılmaya çalışıldı.