Gümüşhaneli Dağcılar Polisler İçin Yürüdü

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) tarafından yürüyüş düzenlendi.

Gümüşhaneli Dağcılar Polisler İçin Yürüdü
Merkeze bağlı Boyluca köyü, Devrenci mahallesinden başlayan yürüyüşe İl Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, GÜDAK üyesi sporcular ve emniyet mensupları katıldı.
Karaca istikametinden Karatepe ve 2 bin 260 metre rakımlı Ecel Taşı Bölgesi'ne kadar 3 saat süren tırmanış gerçekleştiren 36 kişiden oluşan ekip, Karamustafa Vadisi'ni, Tersun Dağı'nın bir kısmını gören ve bölgeye hakim olan tepede bir süre mola vererek dinlendi. Ekipler daha sonra Ecel Taşı'nın altında bulunan kulübede yemek yedi. Sporcular daha sonra Karamustafa köyüne bağlı Keşka Yaylası'na, oradan da Karamustafa köyüne vardı.
GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, vatandaşların güvenliği için canlarını siper eden emniyet mensuplarının anısına gerçekleştirdikleri yürüyüş hakkında şunları söyledi:
"Kulübümüzde periyodik olarak her 15 günde bir bu tür etkinlikler düzenliyoruz. İlimizin doğasını ve coğrafyasını hem tanıyıp hem de tanıtma fırsatı bulduğumuz gezilerimizi bazı önemli gün ve haftalara addediyoruz. Geçtiğimiz haftanın da Polis haftası olması nedeniyle gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü tüm emniyet mensuplarımıza adadık. Daha önce ziyaret ettiğimiz İl Emniyet Müdürümüze konu hakkında bilgi vermiş ve davet etmiştik. Hem Emniyet Müdürümüz hem de emniyet personeli ile birlikte yürüyüşümüzü gerçekleştirdik."
Yaklaşık 6 saat süren yürüyüşte 14 kilometrelik parkuru kat ettiklerini ifade eden Akbulut, oldukça zorlu kaya ve kar tırmanışların yanı sıra ormanlık alandan gerçekleştirilen iniş ile zevkli bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.