Karatay'da Kamulaştırma Çalışmaları Sürüyor

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, 2010 yılında yatırım planına aldığı kamulaştırma alanlarında çalışmalara başladı.

Karatay'da Kamulaştırma Çalışmaları Sürüyor
Yapılan kamulaştırma çalışmaları kapsamında 2.5 kilometrelik Kırbaşı Caddesinin, Ali Ulvi Kurucu Caddesi ile Fetih Caddesi arasında kalan bin 200 metre uzunluğunda yol genişletme çalışmalarına devam eden Karatay Belediyesi, şuan ki genişliği 8 metre olan ve imar yolu 17 metre genişleyecek cadde üzerinde bulunan gayrimenkuller, müştemilat, bahçe duvarı gibi yerlerin kamulaştırılmasında yüzde 80 oranında anlaşma sağladı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, kamulaştırma çalışmalarının başladığı Kırbaşı Caddesinin Yediler, Keykubat, Erenler, Keçeciler ve Küçüksinan Mahallelerini kapsadığını belirtti. Karatay'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Hançerli, sadece Kırbaşı Caddesinde değil 2010 programına alınan Keçeciler Caddesinin bir bölümü ve İstiklal Mahallesinde bulunan Akkuyucak Caddesinde de kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Bu caddede yapılacak çalışmalarda 3 bin 500 ton asfalt, 3 bin 600 metre kare alanda tretuvar ve bordür döşeneceğini söyleyen Hançerli, "Belediye meclisimizce alınan kararlar doğrultusunda niyetimiz 2010 yılı içerisinde Karatay ilçemizde açılmadık bir imar yolu bırakmamak ve mevcut ana arterleri eski yolları bir bakıma imardaki şekliyle açılmasını sağlamaktır. Kırbaş Caddesinde sadece yol genişletme yol açmanın yanında caddenin kesiştiği özellikle Fetih Caddesi ve Ali Ulvi Kurucu Caddelerinin bulunduğu yerde kavşak çalışmaları da yapılacak. 2009 yılında 4 milyon liralık kamulaştırma bedeli ödendi" dedi.