Polis Günü'ne Çorum'da Coşkulu Kutlama

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü, Çorum'da törenlerle kutlandı.

Polis Günü'ne Çorum'da Coşkulu Kutlama
Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Eyüp Bölük, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, üst düzey emniyet ve askeri yetkililer ile polis ve vatandaşlar katıldı. İl Emniyet Müdürü Emre, iki asra yakın geçmişi olan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşundan günümüze kadar ülkenin iç güvenliği, emniyet ve asayişini temin etmek için cansiperane bir anlayışla üzerine düşen görevi yerine
getirmeye çalıştığını söyledi. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin polis teşkilatlarıyla kıyaslandığında Türk polisinin yerinin ön sıralarda ve örnek olduğunu vurgulayan Emre, "Bu açıdan gelinen seviyenin tespiti, ülkemizin yer aldığı jeopolitik konumu da esas alındığında mutlaka daha da önlerde olacaktır. Üstün bir eğitim, içinde bitmez bir vatan sevgisi ve millet sevgisi ile Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini aşmak arzusu Türk Polis teşkilatının şiarıdır" dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam eden program, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve kortej geçişinin ardından sona erdi.