Kuşadası'nda Polis Haftası Kutlamaları

Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, polis günü nedeniyle beraberindeki emniyet amirleriyle birlikte Kuşadası Belediye Başkanı M

Kuşadası'nda Polis Haftası Kutlamaları
Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, polis günü nedeniyle beraberindeki emniyet amirleriyle birlikte Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ü makamında ziyaret etti. Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altugün, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 165. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü kurumlarından biri olan Polis Teşkilatının; kamu düzeninin ve huzurun sağlanması, toplumsal barışın ve güvenin sürdürülmesi, yasaların uygulanması için Anayasa'ya ve yasalara uygun bir şekilde görev yaptığını vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Türk Polisinin görevini başarıyla yürütebilmesi için halk desteğinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Türk Polisinin sorumluluk bilinciyle sürdürdüğü çalışmalarında halkın güvenini kazandığını kaydeden Başkan Altungün sölerine şöyle devam etti: "Ülke genelinde güvenlik ve huzurun sağlanması, halkın canının ve malının korunması görevi polis teşkilatımıza verilmiştir. Türk Polisi bu kutsal görevin bilicinde, Atatürk ilkeleri ışığında, özgürlükçü ve demokratik düzen içinde, millet olarak varlığımızın sürdürülmesi, yasa egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslimi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri büyük bir gayretle yerine getirmektedir. Emniyet Teşkilatımızın sunduğu hizmetlerin kalitesinin artması için belediye olarak biz de bugüne kadar üzerimize düşeni yapmaya çalıştık, bundan sonra da çalışacağız. Kuşadasını Türki,ye'nin en huzurlu, en güvenli turizm kentlerinden biri haline getiren başta Kuşadası Emniyet Müdürümüz Olcay Yakup İnankur olmak üzere Kuşadası'nda görev yapan tüm polislerimize teşekkür eder, bu uğurda canını veren şahitlerimiz ile gazilerimize şükranlarımı sunarım"
Bu arada, polis haftası kutlamaları kapsamında Huzurevi, Özürlüler Derneği, Polis Emeklileri Derneği, Şehit Aileleri ve yatalak hastaları ziyaret eden emniyet mensupları, son olarak makam ziyaretlerini gerçekleştirdi. Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur başkanlığındaki heyet sırasıyla Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanlığı ve Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören'i de makamlarında ziyaret etti.