Öğrencilerin Tarihi Ev Seferberliği

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu'nda okuyan Resim Kulübü öğrencileri tarihi bir ev için seferber oldu.

Öğrencilerinden Ayten Kaytan, Vural Öztürk, Emine Atlı ile Kulüp rehber öğretmenleri Ahmet Işık ile Almila Bolat, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret ederek, Ceyhan'da bulunan tarihi bir evin restore edilmesini istediler.
Öğrenciler, Konakoğlu Mahallesi 'nde bulunan tarihi değeri olan bir evi tespit ettiklerini söyleyerek, "Burasını araştırdık. Söz konusu bina, Adana Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü'nce 31 Mart 2006 tarih ve 1516 kararı ile "kültür varlığı" olarak tespit edilmiş. Ancak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Sizden bu binayı Ceyhan'ın kültürünü yaşatması bakımından restore etmenizi istiyoruz" şeklinde konuştular.
Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de öğrencileri göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı tebrik ederek, "ilçemizdeki tarihi benzer bir binayı, ev sahibi Sayın Mehmet Kurt belediyemize verdi. Biz de Belediye meclisimizin kararıyla bu binayı restore edip koruma altına alacağız. Sizin dediğiniz konuda bir araştırma yapalım. Belediye olarak kanunen ne yapabiliriz, araştıralım ve gereğini yapacağımızdan emin olun" dedi.
Öğrenciler, daha sonra yazdıkları dilekçeyi Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye vererek gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler.