Moskova Halkı, Terör Kurbanlarını Gözyaşıyla Andı

Rusya'nın başkenti Moskova'da önceki gün iki metro istasyonuna gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatını kaybeden Moskova'da düzenlenen "Sözsüz" matem eylemiyle anıldı.

Moskova'da, bombalı terör saldırılarından birinin gerçekleştiği Lubyanka metrosunun üstündeki meydanda dün akşam toplanan 3 bin kadar Moskovalı terörü kınadı. Kremlin yanlısı Naşi gençlik örgütü tarafında düzenlenen eylemde ölenler için mum yakarak çiçek bırakan eylemciler, saygı duruşunda bekledi. İHA'ya açıklamada bulunan Moskova Duması milletvekili Kiril Şitov, "Bugün Moskova'da iki ayrı anma mitingi düzenledi. Bu mitinglerde tabii ki başlıca amacımız teröre kurban giden insanlarımıza karşı
vatandaşlık borcumuzu yerine getirerek onları saygıyla anmaktır. Ama bununla birlikte bu gibi eylemlerin diğer bir hedefi insanları teröre karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarmaktır. Zira her bir vatandaş çevresine karşı dikkatli olmazsa teröre daha çok kurban veririz." dedi. Rusya Duması milletvekili Sergey Markov ise olayı gerçekleştirenlerin Kuzey Kafkaslardaki radikal gruplar olduğu konusunda artık kimsenin kuşkusu kalmadığını belirtirken, "Onların hedefi sadece Rusya değil aynı zamanda tüm
çağdaş insanlık ve çağdaş barışçıl İslam dinidir. Teröre karşı ortak tavır almamız lazım. Ayrıca terörün sosyal faktörlerden kaynaklandığı da unutulmaması gereken bir gerçektir. Bu nedenle Kuzey Kafkaslarda ekonomini ve sosyal altyapının güçlendirilmesi şarttır. Hükümet olarak bu yönde kararlı adımlar atacağız" şeklinde konuştu.
Bilindiği gibi 29 Mart'ta Moskova metrosunda meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmiş ve 72 kişi de yaralanmıştı.